You have to be logged in to use this feature.

Museum Prinsenhof Delft is one of the Top 100 UNESCO monuments in the Netherlands. The museum illustrates the story of William of Orange and his role in the formation of the Dutch Republic. It is situated at the place where he was killed. The museum exhibits paintings, historical artefacts, prints and pamphlets. But the building itself is also important. In addition, the museum covers the history of Delftware.

Museum Prinsenhof Delft
Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft

Museum type(s)

History & Anthropology Art & Design

Topics

Local Renaissance art & Early modern art

Visitor information

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 11:00 am – 05:00 pm
Wednesday 11:00 am – 05:00 pm
Thursday 11:00 am – 05:00 pm
Friday 11:00 am – 05:00 pm
Saturday 11:00 am – 05:00 pm
Sunday 11:00 am – 05:00 pm

Notes

Closed on: New Year's Day and Christmas Day.

June - 22 August:
Monday: 11:00 - 17:00
Tuesday: 11:00 - 17:00
Woensdag: 11:00 - 17:00
Thursday: 11:00 - 17:00
Friday: 11:00 - 17:00
Saturday: 11:00 - 17:...

More opening hours

Admission

0 - 11 Free
12 - 18 €5.00
19 and over €10.00
CJP Pass €5.00
Museumkaart Valid
Rembrandtkaart Valid
Rotterdam Pass Free
Students €5.00
ISIC €5.00
Groups of 10+ €7.00
ICOM Free
Delft pass Free
Friends of the museum Free

More admission

Facilities


  • Museum shop

  • Parking

Location

Sint Agathaplein 1, Delft, The Netherlands

Exhibitions

Current

to

Permanent exhibitions

 

All exhibitions

Reviews

Museum Prinsenhof Delft has 3 ratings.

Wednesday, January 1, 2020 Jan 1, 2020
(Review in Dutch)

De Rotterdamse schilder Pieter de Hooch wordt feitelijk als Delftse schilder beschouwd en in een adem genoemd met tijdgenoot Johannes Vermeer. Rond 1650 komt hij in Delft in dienst bij een linnenhandelaar want zijn schilderijen brachten onvoldoende op om van te leven. Dat kun je je nu niet meer voorstellen. De Hooch trouwde in Delft met Jannetje van der Burch en hij leerde er Vermeer kennen in het Lucasgilde. De twee moeten elkaar beïnvloed hebben maar wie wie beïnvloed heeft blijft onduidelijk. Vermeer ging uiteindelijk met de roem strijken en de Hooch bleef een beetje in zijn schaduw. Zo heet ook de expositie die nu in het Prinsenhof in Delft is te zien: Pieter de Hooch, uit de schaduw van Vermeer. Als je goed kijkt, zie je toch wel een ietsiepietsie verschil met Vermeer, die schildert nóg verfijnder, levendiger en realistischer. Het is echter terecht dat de schijnwerpers nu eens op Pieter de Hooch zijn gericht. Wat maakte hij prachtige Delftse doorkijkjes (zijn specialiteit). Schilderijen in schilderijen. Ik heb een zwak voor de schilderkunst uit de Gouden Eeuw (oei, ik geloof dat ik dat niet meer mag zeggen!) en dus ging ik deze kerstvakantie naar Delft. En het was genieten. Zijn topperiode duurde relatief kort, een jaartje of vier (1658-1662), hij schilderde minder zwaar maar juist licht en verfijnd en was een grootmeester van het perspectief. Rond 1660 verhuist hij met zijn gezin naar Amsterdam, vermoedelijk omdat daar de kansen voor goede verdiensten van een schilder groter waren. De concurrentie is er echter groot. Hij maakt er toch nog enkele prachtige portretten van gegoede families. Dan wordt het langzaam wat stiller rond de Hooch. In 1679 wordt in documenten de inschrijving van een zoon (ook een Pieter) in het dolhuis van Amsterdam gevonden. Ook is er nog een schilderij uit 1684 teruggevonden. Daarna is er niets meer bekend over de in 1629 geboren schilder. Gelukkig hebben we zijn prachtige schilderijen nog. Ze zijn nog tot 16 februari te zien in het Prinsenhof in Delft. Vergeet niet een ticket te reserveren want de belangstelling is groot.

Read full review

  Visited on Friday, December 27, 2019

 Useful review  0
 
Tuesday, October 9, 2018 Oct 9, 2018
(Review in Dutch)

Museum Prinsenhof Delft is een museum in een prachtig gebouw. Het maakt het allemaal nog wat extra interessant als je weet dat Willem Van Oranje er geleefd heeft en er vermoord is (met de kogelgaten nog in de muur!). In het museum leer je over de geschiedenis van o.a. deze Willem van Oranje, erg boeiend. Must see als je in Delft bent!

 Useful review  0
 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×