You have to be logged in to use this feature.

Huis Doorn is a water castle from the 14th century that was rebuilt as an elegant villa at the end of the 18th century. The interior originates from the imperial palaces in Potsdam and Berlin. The interior illustrates how royal families lived. In addition there are imperial art objects on display.

Alternative names:

nl Paviljoen Nederland en de Eerste Wereldoorlog   en Castle Doorn

  This paged is managed by the museum
Huis Doorn
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn

Museum type(s)

History & Anthropology

Topics

Castle War Historic house

Visitor information

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 01:00 pm – 05:00 pm
Wednesday 01:00 pm – 05:00 pm
Thursday 01:00 pm – 05:00 pm
Friday 01:00 pm – 05:00 pm
Saturday 01:00 pm – 05:00 pm
Sunday 01:00 pm – 05:00 pm

More opening hours

Admission

0 - 6 Free
7 - 18 €6.00
19 and over €12.00
CJP Pass €8.00
Museumkaart Valid
Groups of 20+ adults €10.50

More admission

Facilities


  • Coffee

  • Restaurant

  • Museum shop

  • Credit card

  • Parking

Location

Langbroekerweg 10, Doorn, The Netherlands

Exhibitions

Permanent exhibitions

 

All exhibitions

Reviews

Huis Doorn has 3 ratings.

Saturday, December 29, 2018 Dec 29, 2018
(Review in Dutch)

Naar aanleiding van het einde van WO 1 is er nu de expositie ‘Verzet en verdriet in beeld’ met een prominente plaats voor een van mijn favorieten: Käthe Kollwitz. In 1867 in Königsberg (nu Kaliningrad) geboren, dochter van een dominee, zeer sociaal geëngageerd, trouwde ze met de fondsarts Karl Kollwitz, net als Käthe een sociaal-democraat. Hij werkte voor de armen in het keizerlijke Berlijn van voor de eerste wereldoorlog. Zij had zich ontwikkeld tot een expressionistisch kunstenaar die met haar grafische kunst, tekeningen en beelden de zere vinger legde op de klassenongelijkheid. Iets wat destijds al niet zo door de machthebbers, en dus ook niet door de keizer werd gewaardeerd. Käthe’s zoon Peter kwam in de eerste wereldoorlog om. Dat maakte haar nog sterker voorstander van het pacifisme. Het beeld De treurende ouders staat op de Duitse begaafplaats in Vladslo (bij Diksmuide) waar Peter begraven ligt. Haar maatschappelijke engagement valt ook niet in goede aarde bij de nazi’s die haar bestempelen als entartete kunstenaar. Haar werk is dan ook heel expressief, uitgesproken en confronterend. Haar beeld ‘Piéta, treurende moeder en dode soldaat’, op deze expositie ook te zien, is later uitvergroot en is nu onofficieel nationaal monument in de Neue Wache in Berlijn. (Vanwege het verleden heeft Duitsland geen formeel oorlogsmonument, maar deze Piéta in Berlijn is bedoeld als ‘Mahnmal’, als waarschuwing dat wij nooit meer oorlog moeten voeren en dat mensen elkaar moeten respecteren. Helaas hebben we niet van de geschiedenis geleerd. Des te belangrijker dat het werk van Käthe Kollwitz nog steeds getoond wordt, zoals nu dan in Huis Doorn. Nota bene op de plek waar de man heeft gewoond die zelf helemaal zo dol niet was op wat Käthe Kollwitz ons met haar kunst wilde en wil zeggen. Absoluut de moeite waard om huis Doorn te bezoeken. En dan meteen iets mee te nemen van de geschiedenis van de laatste Duitse keizer.

Read full review

  Visited on Thursday, December 6, 2018

 Useful review  0
 
Thursday, April 20, 2017 Apr 20, 2017
(Review in Dutch)

Erg mooi stuk landgoed met diverse mooie bomen. Het landhuis zelf heeft veel historische waarde. De Duitse keizer Wilhelm II woonde er van 1920 tot hij in 1941 overleed. Alles is voor een groot gedeelte in originele staat te aanschouwen. De rondleiding was erg fijn, met vele anekdotes en wetenswaardigheden. Aanrader, zelfs ook voor jeugdigere bezoekers!

 Useful review  0
 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×