You have to be logged in to use this feature.

Rijksmuseum Twente is a museum of old and modern art and applied art. Works from the Middle Ages to the present day are on display in the museum. The collection consists of more than eight thousand pieces. There are about ten exhibitions each year, based on the permanent collection. There is a typical Twente styled house from the 18th century, which houses a permanent exhibition on the firework disaster.

  This paged is managed by the museum
Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede

Museum type(s)

Art & Design

Topics

Modern art Renaissance art & Early modern art Medieval art & Early Renaissance art

Visitor information

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 11:00 am – 05:00 pm
Wednesday 11:00 am – 05:00 pm
Thursday 11:00 am – 05:00 pm
Friday 11:00 am – 05:00 pm
Saturday 11:00 am – 05:00 pm
Sunday 11:00 am – 05:00 pm

More opening hours

Admission

0 - 17 Free
18 and over €11.00
CJP Pass €7.00
Museumkaart Valid
Rembrandtkaart Valid
Students €7.00
Groups of 10+ €7.00
Friends Free
Members of RMT Businessclub Free
Students from ArtEZ Enschede / AKI / UT / Saxion Enschede Free

More admission

Facilities


  • Coffee

  • Restaurant

  • Museum shop

  • Credit card

  • Parking

Location

Lasondersingel 129-131, Enschede, The Netherlands

Exhibitions

Permanent exhibitions

 

All exhibitions

Reviews

Rijksmuseum Twenthe has 3 ratings.

Saturday, December 29, 2018 Dec 29, 2018
(Review in Dutch)

Nog tot 6 januari is hier de expositie Lief en leed te zien over familieportretten uit de 17 en 18de eeuw van Hollandse families. Op zich niet eens zo opmerkelijk, hoewel er enkele staaltjes van Hollandse meesterkunst tussen hangen, maar ieder portret had zijn eigen ontroerende verhaal. Wat blijkt, ook toen werd al gefotoshopped. Want kindersterfte en sterfte van de moeder in het kraambed was hoog. Dus was de behoefte om de herinnering aan de overleden geliefden levend te houden groot. Zo gebeurde het al te vaak dat op de portretten van toen kinderen, echtgenoten, echtgenotes of ouders figureerden die al niet meer in leven waren. Zoals dat portretje van Gerard ter Borch die de ouders en hun 16 jarige zoon portretteert, maar de zoon is dan helaas overleden. De diepbedroefde ouders houden op deze manier de herinnering aan zoonlief levend. Of het portret van de familie van den Kerkckhoven, een kinderrijk gezin, maar van de tien kinderen die op het schilderij staan, is de helft niet meer in leven. Ook leeftijden werden verdoezeld omdat bijvoorbeeld de geportretteerde echtgenoot al niet meer op aarde was en de schilder dus moest teruggrijpen op een ouder portret van jaren geleden. Heel mooi is het bekende portret van het meisje in de blauwe jurk uit het Rijksmuseum Amsterdam dat nu in Twenthe weer met haar ouders is verenigd. Behalve de mooie verhalen laat de tentoonstelling ook de rijkdom van de Hollandse schilderkunst zien en geeft het een fascinerend kijkje in de familiegeschiedenis.

Read full review

  Visited on Friday, December 7, 2018

 Useful review  0
 
Thursday, March 2, 2017 Mar 2, 2017
(Review in Dutch)

Op een regenachtige zondagmiddag heb ik dit museum bezocht. En ik was niet de enige: op de prachtige en voor Nederland unieke expositie met werken uit de renaissance kwamen veel mensen af. Desondanks was het goed toeven in dit museum. De audiotour is een fijne en welkome toevoeging, omdat je zo je ogen op de werken kunt houden in plaats van dat je het grootste deel van je tijd kwijt bent met het lezen van bordjes.

Ook de tentoonstelling met creaties van Sylvia B. was erg bijzonder en is zeker een bezoek waard. Het uitstapje was compleet na in het restaurant een heerlijk Italiaans tomatensoepje te hebben gegeten.

  Visited on Sunday, February 26, 2017

 Useful review  0
 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×