You have to be logged in to use this feature.

Naturalis owns a large natural history collection of 37 million objects. The collection is partially exhibited in the museum and includes animals, plants, fossils and stones from around the world. All aspects of nature are covered in Naturalis. The visitor travels from the first life on Earth to the current treasures of nature.

Alternative name:

nl Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis

  This paged is managed by the museum
Naturalis Biodiversity Center
Darwinweg 2
2333 CR Leiden

Museum type(s)

Nature & Natural History Science & Technology

Topics

Miscellaneous Children Geology Plants Animals

Visitor information

Opening hours

Monday 10:00 am – 05:00 pm
Tuesday 10:00 am – 05:00 pm
Wednesday 10:00 am – 05:00 pm
Thursday 10:00 am – 05:00 pm
Friday 10:00 am – 05:00 pm
Saturday 10:00 am – 05:00 pm
Sunday 10:00 am – 05:00 pm

Notes

The museum is closed on 27 April, 3 October and 25 December.

More opening hours

Admission

0 - 3 Free
4 and over €16.00
BankGiro Loterij VIP-Kaart Valid
CJP Pass €1.00 discount
Museumkaart Valid
Students €11.00
Parking coin €7.50

More admission

Facilities


  • Coffee

  • Restaurant

  • Museum shop

  • Wheelchair accessible

  • Child friendly

  • Credit card

  • Parking

Location

Darwinweg 2, Leiden, The Netherlands

Exhibitions

Current

to

Permanent exhibitions

 

All exhibitions

Reviews

Naturalis Biodiversity Center has 11 ratings.

Thursday, October 24, 2019 Oct 24, 2019
(Review in Dutch)

Voor kinderen tussen 4 en 8 jaar is het een saai museum. Ik verlang weer naar het oude, kleinschalige museum waar veel meer interactie was voor kinderen. De kinderen hebben het als "saai" ervaren. De werkplaatsen waren té moeilijk en de bovenste verdieping "dood" hebben we niet bezocht omdat ze daar té klein voor zijn. Voorheen was er ook een bovenste verdieping met allerlei actiespelletjes. Superleuk. En het gemis aan schermen waar op geklikt kan worden, informatie gekregen kan worden, koptelefoons waar geluisterd kan worden etc. De Freek Vonk-route moest op mijn telefoon en dat is dus helemaal niet leuk voor kinderen. Liever een speurtocht waar stickers geplakt moeten worden o.i.d. Gelukkig vonden we bij de IJstijd wat kijkers zodat er toch iets gedaan kon worden. En het leukste vonden ze de plastic speelfiguren waarin ze op een speelkleed hun fantasie kwijt konden (en dat kunnen we thuis ook).
Het allermeest heb ik me verbaasd over het feit dat er geen afval wordt gescheiden!!!! En dat voor een museum dat over de natuur en biodiversiteit gaat. Schandalig!
Ik begreep dat de architect "verwondering" bij de bezoekers tot stand wilde brengen. Misschien voor volwassenen maar hij heeft zich onvoldoende verdiept in de wat jongere kinderen. Verwondering dat na 2 jaar verbouwen met zulke hoge kosten, de plank zó wordt misgeslagen.

Read full review

  Visited on Friday, October 18, 2019

 Useful review  1
 
Friday, September 27, 2019 Sep 27, 2019
(Review in Dutch)

Jaren geleden al eens eerder geweest. Toendertijd een hoop informatie en mooie vitrines. Veel te zien en mooi opgezet allemaal. Helaas minder informatie en te donker belicht. Geluid was bij sommige ruimtes ook te luid en storend. Bij het gedeelte 'de dood' stonden zwarte schermen met gaten erin om doorheen te kijken, dit benam veel van het zicht. Dinosaurussen waren zeer indrukwekkend. Helaas toch een behoorlijke tegenvaller vergeleken met hoe het was een aantal jaar geleden.

  Visited on Tuesday, September 10, 2019

 Useful review  0
 
Wednesday, September 18, 2019 Sep 18, 2019
(Review in Dutch)

Absoluut geschikt voor kinderen maar voor volwassenen is er tekort informatie bij alle objecten die er tentoongesteld worden.
Ook waren wij verbaasd dat het leven op aarde begint bij vissen, en niet bij micro-organismen. Het museum is op zich prachtig en ruim opgezet.

  Visited on Wednesday, September 18, 2019

 Useful review  0
 
Saturday, September 7, 2019 Sep 7, 2019
(Review in Dutch)

Vandaag waren we in het afgelopen zaterdag heropende Naturalis. In een woord gewéldig. De manier waarop de dieren worden getoond is indrukwekkend. Maar ook de vroegste geschiedenis van het ontstaan van de mensheid is prachtig in beeld gebracht. Uiteraard stonden we oog in oog met Trix, de beroemde tyrranosaurus. En dan het gebouw zelf, het is een adembenemend ontwerp. Naturalis is absoluut een belevenis!

  Visited on Thursday, September 5, 2019

 Useful review  0
 
Friday, September 6, 2019 Sep 6, 2019
(Review in Dutch)

Het nieuwe gebouw is prachtig. Ze zijn alleen vergeten alle kennis en informatie die in het oude museum stond mee te verhuizen. Dus stond ik na een uurtje weer buiten. Niet veel wijzer. Eeuwig zonde.

  Visited on Friday, September 6, 2019

 Useful review  0
 
Thursday, January 4, 2018 Jan 4, 2018
(Review in Dutch)

Geen dinosaurus te bekennen. Site misleidend. Sinds mei vorig jaar niet meer aanwezig. Teleurstelling voor kids. Zijn wel nog op de website te zien.

  Visited on Thursday, January 4, 2018

 Useful review  0
 
Wednesday, June 8, 2016 Jun 8, 2016
(Review in Dutch)

De aparte kamers in het museum vind ik ideaal. Met kinderen die allemaal van alles zien en zo alle kanten op gaan. Blijf je het overzicht houden. Voor mij was dit een heel relaxe uitstapje (niet overbezorgd waar mijn kinderen waren ;) ) voor mijn kinderen en ons was het heel erg leerzaam. En alle filmpjes van Freek hebben ze gezien. Dat maakt het voor de kinderen begrijpelijker en spannend met wat ze zien. Ook alle doe activiteiten zijn geweldig. Ik zou alleen bij die helm (bij zintuigen, bij de bloemen) haarnetjes neerleggen. Het is toch niet een heel fris idee dat iedereen die helm op zijn hoofd zet. Mijn kinderen hebben dat dus ook niet gedaan. En met haarnetjes is het toch een iets frisser idee denk ik. Maar verder is het echt een top museum voor kinderen en ouders. Vooral leuk en erg leerzaam!

  Visited on Sunday, June 5, 2016

 Useful review  1
 
Friday, June 3, 2016 Jun 3, 2016
(Review in Dutch)

Verrassend museum met genoeg activiteiten. Voor kinderen is er genoeg te doen en te beleven. Wel echt voornamelijk op kinderen gericht.

 Useful review  1
 
Tuesday, March 1, 2016 Mar 1, 2016

This rating does not include a review.

 
Tuesday, February 16, 2016 Feb 16, 2016
(Review in Dutch)

Een mooi en leuk museum waar veel te zien is. Vooral voldoende aandacht voor de jongere bezoekers. Als je in de buurt bent zeker een aanrader! En vergeet je kinderen niet mee te nemen :)

 Useful review  0
 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×