You have to be logged in to use this feature.

The Noordbrabants Museum is housed in the former Military Governorate, a monumental 18th century city palace. It is a museum of art, history and culture of North Brabant. The museum illustrates the cultural history of North Brabant by exhibiting historical objects and works of art. The collection ranges from prehistoric times to the present. There are exhibitions on, among others, the Romans, art from between 1500 and 1800, and art after 1800. The museum exhibits nine works by Vincent van Gogh, the greatest artist of Brabant. In addition to the permanent collection, the museum annually organises several temporary exhibitions.

  This paged is managed by the museum
Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41

Museum type(s)

History & Anthropology Art & Design

Topics

Local Modern art Contemporary art Renaissance art & Early modern art

Visitor information

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 11:00 am – 05:00 pm
Wednesday 11:00 am – 05:00 pm
Thursday 11:00 am – 05:00 pm
Friday 11:00 am – 05:00 pm
Saturday 11:00 am – 05:00 pm
Sunday 11:00 am – 05:00 pm

Notes

1 Januari 2016 (New Year's day) closed
25 December 2015 (Christmas Day) closed
26 December 12:00 - 17:00

More opening hours

Admission

0 - 17 Free
18 and over €15.00
CJP Pass €7.50
Museumkaart Valid
Students €7.50
Rembrandt Association Free
ICOM Free
Friends of Noordbrabants Museum Free
Groups of 15+ €9.00

Notes

Combination tickets are available for Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

More admission

Facilities


  • Coffee

  • Restaurant

  • Museum shop

  • Wheelchair accessible

  • Child friendly

  • Audio tour

  • Credit card

  • Parking

Location

Verwersstraat 41, 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Exhibitions

Current

to

All exhibitions

Reviews

Het Noordbrabants Museum has 5 ratings.

Thursday, July 18, 2019 Jul 18, 2019
(Review in Dutch)

Met ‘ Foreign Lands’ exposeert de Iraanse schilder Ali Banisadr (1976) voor het eerst zijn intrigerende werk in Europa, en wel in het Noord Brabants Museum in Den Bosch. Jeroen Bosch is voor hem een inspiratiebron, maar ook Francis Bacon hoewel ik die overeenkomst niet zo zie. Bacon vind ik altijd iets afstotende hebben. Dat ontbreekt gelukkig bij Banisadr. Dat Jeroen Bosch echter een inspiratiebron is, is wel heel duidelijk. Net als bij de werken van zijn middeleeuwse voorbeeld Bosch is ook in het werk van Banisadr enorm veel te zien. Je blijft kijken en ontdekt iedere keer weer iets nieuws. Banisadr is duidelijk wel een hedendaagse Jeroen Bosch. Zijn techniek is kleurrijk en doet heel erg denken aan paintbrush. Hij gebruikt voornamelijk zijn paletmes zo lijkt het. Zoals Bosch dat in zijn tijd ook deed, kijkt Banisadr in deze tijd met een scherp oog naar de wereld. Hij draagt zijn blik op de wereld over naar het doek, balancerend tussen abstractie en figuratie. Je ziet een wereld in strijd met zich zelf, in de chaos zoekend naar evenwicht en rust. Banisadr was drie toen de Islamitische revolutie in Iran uitbrak. In 1988 vluchtte zijn familie vanwege de Golfoorlog naar Turkije. Die ervaringen verwerkt hij op onnavolgbare wijze in zijn doeken. Overigens woont Banisadr nu in de VS.

Read full review

  Visited on Thursday, July 18, 2019

 Useful review  0
 
Monday, March 11, 2019 Mar 11, 2019
(Review in Dutch)

'Jan Sluijters – De wilde jaren' is een erg interessante tentoonstelling, die een bezoek aan dit museum zeer de moeite waard maakt. Ook de geschiedenis van Brabant wordt in Het Noordbrabants Museum op een mooie manier overgebracht. Het museum bevindt zich in een prachtig historisch pand, waarover in het museum verteld wordt.

Complimenten voor de behulpzaamheid van het personeel: mijn vriendin loopt momenteel met krukken en bij binnenkomst was het geen enkel probleem om een rolstoel te lenen, waardoor ook zij volop kon genieten van de prachtige werken. Na het bekijken van de tentoonstellingen hebben we de middag afgesloten met een zeer smakelijke Bossche Bol in het museumrestaurant.

Bij een bezoek aan 's-Hertogenbosch mag dit museum zeker niet overgelagen worden!

  Visited on Sunday, March 10, 2019

 Useful review  0
 
Friday, January 25, 2019 Jan 25, 2019
(Review in Dutch)

Jan Sluijters, de wilde jaren

Dankzij de Prix de Rome kan Jan Sluijters in 1904 als 23 jarige schilderservaring op gaan doen in de wijde wereld. De geboren Bosschenaar maakt kennis met Italië, Spanje en vooral Parijs. Onder invloed van de primaire kleuren van de fauvisten ontstaan in die jaren de kleurrijke werken waarmee Suijters beroemd is geworden. Hij schuwde het modernisme niet en experimenteerde ook graag met de impressionisten en het symbolisme. Maar Parijs werkte als katalysator en daar ontwikkelde hij, weliswaar beïnvloed door andere modernen van die tijd zijn eigen, kleurrijke stijl. In zijn vrije werk zien we de geest van die tijd terug. Maar hij werkte ook in opdracht en was een begenadigd portrettist met een geheel eigen signatuur. Hij bleef ook later de kleurrijke inspuratiebron van het fauvisme trouw. Op zijn beurt was Sluijters weer een inspiratiebron voor mensen als Mondriaan maar ook voor de Cobrabeweging. En terecht. Sluijters was een multitalent. Zijn portretten zijn ondanks de zogenaamde wildheid van een ontroerende directheid en ontwapenende schoonheid. In de expositie in het Noordbrabants Museum ligt het accent op de Parijse jaren van Jan Sluijters, zijn meest experimentele en daardoor ook meest interessante periode. Deze expositie is een bezoek aan Den Bosch meer dan waard, nog te zien tot 7 april.

Read full review

  Visited on Friday, January 25, 2019

 Useful review  1
 
Sunday, July 3, 2016 Jul 3, 2016
(Review in Dutch)

Wat een afknapper de tentoonstelling over werk van Fabre en de "meesterwerken " uit Roemenië.
De directeur en nog een paar stadsomroepers van het museum doen er alles aan om je te laten geloven dat je iets heel bijzonders te zien krijgt. De ontgoocheling is er na je bezoek. Wat je voorgeschoteld krijgt is een slap aftreksel van het beloofde. Lekker niveautje maar dan lieg ik. Deze heren kunnen beter sprookjesboeken gaan schrijven als ze zo weinig verstand hebben van niveau in de kunst.
Als je aan het eind een opkikker wilt nemen in het museumrestaurant, krijg je daar ook nog een keer te maken met een totaal gebrek aan klant vriendelijkheid en servicegevoel.
Jammer, een mislukt uitje op deze zondagmiddag.

  Visited on Sunday, July 3, 2016

 Useful review  0
 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×