You have to be logged in to use this feature.

Stedelijk Museum Hoogstraten is a museum in Hoogstraten in Belgium.

  This paged is managed by the museum
Stedelijk Museum Hoogstraten
Begijnhof 9

Museum type(s)

History & Anthropology

Topics

Local Archaeology

Visitor information

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 02:00 pm – 05:00 pm
Thursday 02:00 pm – 05:00 pm
Friday 02:00 pm – 05:00 pm
Saturday 02:00 pm – 05:00 pm
Sunday 02:00 pm – 05:00 pm

More opening hours

Admission

1 - 99 Free

More admission

Facilities


  • Wheelchair accessible

  • Child friendly

Location

Begijnhof 9, Hoogstraten, Belgium

Exhibitions

We don't have any current exhibition data of Stedelijk Museum Hoogstraten.

All exhibitions

Reviews

Stedelijk Museum Hoogstraten has 3 ratings.

Sunday, December 17, 2017 Dec 17, 2017
(Review in Dutch)

Juist teruggekomen van de expositie Brokaat en Fluweel in Hoogstraten
Met mooi vormgegeven posters wordt de expositie, die een duur had van drie maanden al geruime tijd, her en der aangekondigd. Het stond al een tijdje op ons lijstje van "graag te doen". Na het lezen van de informatie waarin uitvoerig de pracht en praal beschreven wordt van de kledij van Graaf Antoon 1 van Lalaing en Gravin Elizabeth van Culemborg uit de 16e Eeuw, reisden wij vol goede zin af naar Hoogstraten. Eigenlijk hebben we teveel werk, maar voor zoiets verplaatsen wij wel een keertje onze klanten.
Het museum bevindt zich op een allerliefst Begijnhof, absoluut het bezoeken waard.
Maar de tentoonstelling zelf..... in een klein zaaltje hingen aan het plafond een tiental ringen met synthetische lappen stof(als voorbeeld voor de orginele), die ook op een random stoffenmarkt te vinden zijn en er hingen een paar informatieve borden met tekeningen en tekst aan de wand, waarvan de inhoud ook zo te googlen is. Wij dachten aanvankelijk dat het de eerste kennismaking van de tentoonstelling zou zijn. Maar nee....dat was de hele tentoonstelling. Totaal verbaasd keken wij elkaar aan....en die prachtige posters dan met een afbeelding van een arm gekleed in prachtige kledij. Opnieuw lezen wij de tekst op internet, misschien hebben we het verkeerd begrepen. Nee hoor, er wordt duidelijk geimpliceert dat hier de kledij van edelen uit de 16e Eeuw tentoongesteld zou worden. Of eigenlijk, uit niets blijkt dat het hier over een 4-tal 2 dimensionale borden gaat en wat opgehangen marktstoffen.
Na wat ontzet gevraagd te hebben of dat dit alles is, wijst de dame aan de ingang ons erop dat er om het hoekje wel kledij tentoongesteld staat. En inderdaad, in een nog kleiner kamertje staan 3 prachtig geborduurde, religeuze gewaden uit de 16e Eeuw opgesteld in glazen kasten. Heel mooi....pfff gelukkig, toch nog iets.
Maar geen kleding gedragen door de edelen uit de 16e Eeuw, wat toch echt de kern van de tentoonsteling zou moeten zijn, als ik de aankondiging via internet moet geloven. Een enorme blamage...de hele tentoonstelling. En als er dan geen kleding meer bestaat uit de 16e Eeuw, zoals de dame beweerde, waarom heeft men dan niet aan de modeacademie van Antwerpen gevraagd om van die marktstoffen de kleding van Antoon en Elizabeth na te maken en die dan vervolgens te exposeren. Een gemiste kans.....vinden wij! Of als er dan niets is om te tentoonstellen, maak er dan geen tentoonstelling over.
Zo zie je maar...ook musea kunnen je tegenwoordig "een rad voor ogen draaien( uitspraak 17e Eeuw)"
Na een diepe teleurstelling maakte een beker warme chocolamelk van de Hogstraatse horeca het weer een beetje goed. Maar zonde van onze tijd was het bezoekje wel.

Read full review

  Visited on Sunday, December 17, 2017

 Useful review  0
 
Monday, January 23, 2017 Jan 23, 2017
(Review in Dutch)

Mooi museum op een prachtig begijnhof (UNESCO) gelegen! Er is een vaste opstelling rond de prehistorie en de geschiedenis van Hoogstraten maar er zijn ook elk jaar vier tijdelijke tentoonstellingen. Vriendelijk ontvangst en gratis inkom!

  Visited on Sunday, January 22, 2017

 Useful review  1
 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×