Lalique Museum Netherlands and its collection

Lalique Museum Netherlands
Source

The Nationaal Lalique Museum is dedicated to the French jeweller and glass artist René Jules Lalique (1860-1945). His main client was the British businessman and philanthropist of Armenian origin, Calouste Gulbenkian. His art is considered to be art deco and art nouveau. The museum features tens of major works by Lalique.

NLLalique Museum Nederland
NLSociété Musée Lalique Pays Bas

Art & Design  Art & Design Historic house Person & Artist Applied art

Lalique Museum Netherlands
Gasthuisstraat 1
6981 CP Doesburg

Visitor information Lalique Museum Netherlands

Opening hours

Closed on Christmas Day (25 december) en New Year's Day (1 januari).

Admission

0 – 12Free
18+€18.50
MuseumkaartValid
CJP Pass€3.50
Rembrandtkaart€12.00
Ministry of CultureFree
VIP-kaart VriendenloterijFree

Facilities

Museum shop
Parking
Coffee
Restaurant

Location & Map

Gasthuisstraat 1, Doesburg

Discover all museums in Doesburg

Lalique Museum Netherlands Reviews

Lalique Museum Netherlands has 6 ratings.

 • E
  Ellen • Feb 17, 2023

  Blij verrast werd ik in dit prachtige museum. De historie spat er van af. Kruip door, sluip door, op avontuur naar telkens weer een andere mooie ruimte met verfijnde kunst van René Lalique en andere kunstenaars uit de art nouveau en art deco. Heerlijk rond gekeken en de tentoonstelling Stromingen & Gestalten met veel juwelen en zilver bewonderd. Delicate broches, hangertjes en ringen. Met goud en diamanten. Zeer gedetailleerd. De gidsen wijzen je de weg en lichten ook van alles toe. Helemaal boven op zolder prachtige vazen. En niet te vergeten de parfumflacons! Er is in de museumshop ook parfum te koop. Hoe leuk is dat. En de tosti geitenkaas is een aanrader. Doesburg is ook een hele leuke oude stad. Aanrader. 5 sterren. Zeer de moeite waard.

  Translate to English

  Visited on Nov 16, 2022

 • Karel
  Karel • Sep 10, 2021

  De Stijl is een enerverende en vooral vernieuwende periode in de Nederlandse moderne kunst. De meest bekende naam uit die periode is natuurlijk Piet Mondriaan, maar vergeet ook een Theo van Doesburg niet, hij was nota bene de oprichter van deze stroming. Hij en zijn tijdgenoten zijn nu te zien in het Laliquemuseum in Doesburg. Eind eerste wereldoorlog werd d Stijl opgericht. Andere grote namen zijn o.m. Bart van der Leck en Gerrit Rietveld. Zij streefden naar modernisering en zochten verbinding met de technische ontwikkelingen in de wereld. Hun kunst werd steeds abstracter en kenmerkte zich door het gebruik van primaire kleuren. In die tijd dienden kubisme en futurisme als inspiratie voor De Stijl. Het ging niet alleen om beeldende kunst. De Stijl ofwel het abstrahisme moest doorgevoerd worden in architectuur en design en beschikbaar zijn voor iedereen. Strakke contouren, rechte vlakken, helderheid en kleur moesten de nieuwe moderne tijd symboliseren. Het Laliquemuseum toont een klein maar fijn overzicht van Theo van Doesburg en een aantal tijdgenoten. Zeker de moeite waard. Jammer alleen dat het mooie gebouw niet geschikt is als museum. Het is te krap, te smal en te benauwd, zker in tijden van corona. Het goede nieuws dat het museum gaat uitbreiden naarde commanderie in Doesburg, dan komt het in een ruimer jasje te zitten en dat is hard nodig.

  Translate to English

  Visited on Sep 10, 2021

 • E
  Ernst • Aug 1, 2021

  Slechts twee kamers bezocht. Daarna al weer snel het pand verlaten.Veel maar dan ook veel te druk

  Beslist niet corona-proof. Jammer!!

  Translate to English

  Visited on Jul 28, 2021

 • M
  Maria • Sep 12, 2020

  Dit museum is niet geschikt voor kinderen/tieners. Vrijwilligers die aanwezig zijn kunnen je vrij weinig vertellen over de collectie, Er werd verwezen naar de kaartjes onder de voorwerpen.... Ook moest je BIJBETALEN ( à 3,50 euro p.p) met een museum jaarkaart. Binnen een uur stonde we weer buiten, kortom hoop ophef , maar is het niet waard.

  Translate to English

  Visited on Jul 18, 2020

 • Karel
  Karel • Jan 6, 2019

  Marc Chagall heeft zo'n eigen signatuur dat praktisch iedereen zijn werk wel herkent. Kleurrijk, toegankelijk, symbolisch, soms verstild en in ieder geval altijd een plezier om naar te kijken. Sinds vorig jaar zomer loopt in het Lalique Museum Doesburg een tentoonstelling van zijn werk die een jaar duurt en ieder kwartaal is er iets anders uit zijn omvangrijke oeuvre te zien. Dit kwartaal ligt de nadruk op het wat wereldsere werk zoals de etsen die hij maakte voor de fabels van Lafontaine, of zijn visie op huwelijk, muziek, maar ook de harp spelende koning David (toch nog een uitstapje naar de Bijbel) of de sirene die hij in diverse gedaantes weergaf. Net als Picasso ontdekte Chagall ook andere uitingsvormen voor zijn scheppingsdrang, keramiek bijvoorbeeld. De expositiecyclus heet 'Edelstenen uit de hemel' en dat is mooi gevonden. Met zijn hemelse edelstenen behoort Chagall ontegenzeggelijk tot de grootste en bekendste kunstenaars van onze tijd.

  Translate to English

  Visited on Jan 6, 2019

 • Hennie
  Hennie • Oct 8, 2017

  This rating does not include a review.

  Visited on Oct 3, 2017

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Lalique Museum Netherlands, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Lalique Museum Netherlands.