Lehmbruck Museum and its collection

Lehmbruck Museum
Source

The Lehmbruck Museum (Stiftung-Wilhelm-Lehmbruck-Museum – Zentrum Internationaler Skulptur) is a museum for modern art in Duisburg in Germany. The museum focuses on modern sculpture and was named after the sculptor Wilhelm Lehmbruck, who was born in Duisburg in 1881. The collection of the Lehmbruck Museum consists mainly of works by the sculptor Wilhelm Lehmbruck and sculptures of other German and international artists of the twentieth century. The represented artists represent almost all art movements of the 20th and 21st centuries. The museum also has a collection of German paintings from the late 19th and 20th centuries.

Art & Design  Art & Design

Lehmbruck Museum
Düsseldorfer Straße 51
47051 Duisburg
Advertisement

Visitor information Lehmbruck Museum

Opening hours

Monday Closed
Tuesday
12:00 – 17:00
Wednesday
12:00 – 17:00
Thursday
12:00 – 17:00
Friday
12:00 – 17:00
Saturday
11:00 – 17:00
Sunday
11:00 – 17:00

On plastikBAR Thursdays the whole museum will be open until 9 p.m.

Admission

0 – 14Free
Reduced€5.00
Family€15.00
Normal rate€9.00

Facilities

We don't have information about the facilities of Lehmbruck Museum.

Location & Map

Düsseldorfer Straße 51, Duisburg

Discover all museums in Duisburg

Exhibitions

No exhibitions in Lehmbruck Museum have been found.

Lehmbruck Museum Reviews

Lehmbruck Museum has 2 ratings.

 • Karel
  Karel • Mar 18, 2021

  Sinds 10 maart mogen in Duitsland musea weer open mits het R-getal onder een bepaalde waarde is. Ik mocht mijn cultuurhonger stillen. Het werd het Wilhelm Lehmbruckmuseum in Duisburg omdat daar een mooie overzichtsexpositie loopt van Stephan Balkenhol. Fascinerend hoe Balkenhol uit een boomstam een sculptuur haalt. In feite doet hij wat Michelangelo zei over een blok marmer ‘het beeld zit er al in, ik hoef het er alleen maar uit te halen’. Dat doet Stephan met een boomstam. Hij zaagt en schuurt net zo lang totdat er een figuur uit de kern tevoorschijn komt. Dieren, maar zeer zeker ook mensen, die staan centraal in zijn werk. Soms en verhulde maatschappelijke boodschap zoals zijn piëta van wee mannen. Die trouwens niet in Duisburg te zien was. Wel veel ander werk., waaronder mensfiguren met een dierenkop zoals een muizenechtpaar in pak en jurk. Het werkt vervreemdend en sprookjesachtig. Zijn beelden zijn veelal verstild, een beetje geheimzinnig en vaak ontdaan van emoties. Hoewel ik in de blik van zijn luipaardsculptuur een zekere droefheid zag, alsof het beest treurt om de ondergang van de jungle. Het is uiteindelijk de schijnbare onaantastbaarheid in Balkenhols beelden die blijft je fascineren. Het museum bewaart ook de nalatenschap van Wilhelm lehmbruck naast een aantal andere beroemde werken in de vaste collectie zoals Käthe Kollwitz, hans Arp, Alexander Calder om maar wat te noemen. Dus al met al genoeg reden het museum te bezoeken. (Balkenhol is nog te zien tot 24 mei, tijdslot reserveren is verplicht).

  Translate to English

  Visited on Mar 18, 2021

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Lehmbruck Museum, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Lehmbruck Museum.