Museum Dokkum and its collection

Museum Dokkum
Source

Museum Dokkum is partially located in the 17th century building of the ‘Admiraliteit van Friesland and Groningen’. It is a regional museum dedicated to the history of Dokkum. The collection includes paintings, photographs, a silver collection, Frisian pottery and Frisian costumes. In addition there is an exhibition on missionary Boniface, who was murdered in Dokkum.

NLHet Admiraliteitshuis

History & Anthropology  History & Anthropology Local

Museum Dokkum
Diepswal 27
9101 LA Dokkum

Visitor information Museum Dokkum

Opening hours

Monday
10:00 – 17:00
Tuesday
10:00 – 17:00
Wednesday
10:00 – 17:00
Thursday
10:00 – 17:00
Friday
10:00 – 17:00
Saturday
10:00 – 17:00
Sunday Closed

Admission

0 – 5Free
6 – 16€2.00
17+€4.00
MuseumkaartValid
Groups of 15+€3.50

Facilities

Museum shop
Parking
Coffee
Restaurant

Location & Map

Diepswal 27, Dokkum

Discover all museums in Dokkum

Exhibitions

 • Van sloof tot Eva – De schorten van Loes Schurer
  Ended

  Van sloof tot Eva – De schorten van Loes Schurer

  Oct 11, 2019 – Jan 10, 2020

 • De bijbel centraal
  Ended

  De bijbel centraal

  May 1, 2019 – Sep 30, 2019

 • Fete en Grutte Pier
  Ended

  Fete en Grutte Pier

  Jan 26, 2019 – Apr 20, 2019

 • Wat heeft Bonifatius met Rembrandt te maken? - Spraakmakende aanwinsten Museum Dokkum
  Ended

  Wat heeft Bonifatius met Rembrandt te maken? - Spraakmakende aanwinsten Museum Dokkum

  Apr 14, 2018 – Nov 4, 2018

 • Spraakmakende aanwinsten Museum Dokkum
  Ended

  Spraakmakende aanwinsten Museum Dokkum

  Apr 14, 2018 – Nov 4, 2018

 • Sits, eksoatysk mar Frysk
  Ended

  Sits, eksoatysk mar Frysk

  Apr 8, 2017 – Sep 30, 2017

 • Dokkumer Wetenswaagdigheden
  Ended

  Dokkumer Wetenswaagdigheden

  Sep 10, 2016 – Mar 31, 2017

 • Al wat patriot is moet dood
  Ended

  Al wat patriot is moet dood

  Nov 20, 2015 – May 8, 2016

 • 70 jaar werk van Riek Milikowski - de Raat, gekleurd door oorlog en verzet - De Friese connectie
  Ended

  70 jaar werk van Riek Milikowski - de Raat, gekleurd door oorlog en verzet - De Friese connectie

  Sep 11, 2015 – Oct 31, 2015

More exhibitions

Museum Dokkum Reviews

Museum Dokkum has 1 rating.

 • M
  Mo • Sep 11, 2021

  Het museum op zich was wel interessant, maar de mevrouw aan de balie was "niet zo helder". Ik was er samen met mijn zuster. We wilden s middags het museum bezoeken, maar kwamen ers ochtends al langs, dus konden we vast reserveren. Ik kocht ook een ansichtkaart en samen met de entree was dit € 7,75. Ik betaalde contactloos, maar de mevrouw aan de balie zei dat hij "niet gepakt had", dus toetste ik mijn pincode in en kreeg een bevestiging dat het betaald was. Mijn zus had een museum jaarkaart dus hoefde niet te betalen, al moest ze dit wel 3 keer herhalen. Ook moesten wij ons mailadres opgeven, zgn. i.v.m. Corona. Het museumbezoek was redelijk, al was het overal wel warm en bedompt. Thuisgekomen zag ik dat er 2 x € 7,75 van mijn rekening was afgeschreven. Ik belde de volgende dag het nummer wat op de bon stond. Ik kreeg een meneer aan de telefoon die al mijn gegevens heeft genoteerd en het in orde zou maken. 2 dagen later had ik het geld nog niet terug, dus belde nogmaals hetzelfde nummer. Toen kreeg ik weer een andere meneer aan de telefoon die er niet over ging, maar het door zou geven. Vandaag, 4 dagen later, nogmaals gebeld. Ik kreeg een aardige, maar zeer lijzig pratende mevrouw aan de telefoon, die zei dat ik het verkeerde nummer belde. Ik was stomverbaasd. Dit nummer stond immers op de bon? Bovendien heb ik de vorige keren duidelijk gezegd dat het om het museum ging! Nee hoor, dit is het Fiskershûskje, zei de aardige mevrouw. Gelukkig had zij het goede nummer bij de hand. Toen ik dat belde kreeg ik ene Renske aan de telefoon, waarvan ik sterk het vermoeden heb, dat die bij ons bezoek achter de balie stond, maar dat ontkende zij. Wederom alles doorgegeven: datum van bezoek, naam, bedrag wat dubbel betaald was (wat zij 2 x fout herhaalde) en bonnummer. Ze zocht in de boeken en noemde de laatste 4 cijfers van een bankrek.nr. wat mij niet bekend voorkwam. Toen ik de goede cijfers noemde, snapte zij het niet. Toen bleek dat ze de laatste 4 cijfers van mijn pasnummer had opgenoemd. Ze zei: ,, er staat hier dat het is terugbetaald!" Ik zei dat ik net mijn rekening had gecontroleerd en dat het dus niet het geval was. ,, Ja hoor, dat staat hier!" Toen noemde ze een totaal ander bonnummer en begreep er toen helemaal niets meer van. Ik heb wel 4 keer het bonnummer moeten oplezen en ze herhaalde het 4 x fout! Toen ik zei dat ik door al dit gedoe al meer kwijt was aan telefoonkosten, lachte ze smalend en beaamde dat. Eindje van het besluit was, dat zij er niet over ging, maar het aan de directeur zou voorleggen die me dan na het weekend wel terug zou bellen. Ik wacht de maandag nog af en dan geef ik het op. Tegen zoveel onbenul kan ik niet op! Ik raad iedereen aan die in het museum komt meteen zijn bankrekening te controleren. En als ik nog eens in Dokkum kom, zal ik met een grote boog om het museum heen lopen!

  Translate to English

  Visited on Sep 7, 2021

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum Dokkum, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum Dokkum.