Stedelijk Museum Hoogstraten and its collection

Stedelijk Museum Hoogstraten
Source

Stedelijk Museum Hoogstraten is a museum in Hoogstraten in Belgium.

History & Anthropology  History & Anthropology Local Modern art Contemporary art Archaeology Historic house Medieval art & Early Renaissance art Ancient art

Stedelijk Museum Hoogstraten
Begijnhof 9
Advertisement

Visitor information Stedelijk Museum Hoogstraten

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday
14:00 – 17:00
Thursday
14:00 – 17:00
Friday
14:00 – 17:00
Saturday
14:00 – 17:00
Sunday
14:00 – 17:00

Admission

1 – 99Free

Facilities

Wheelchair accessible
Child-friendly

Location & Map

Begijnhof 9, Hoogstraten

Discover all museums in Hoogstraten

Stedelijk Museum Hoogstraten Reviews

Stedelijk Museum Hoogstraten has 4 ratings.

 • Jitse
  Jitse • Oct 8, 2021

  Fijn en aangenaam museum op een zeer mooie locatie. Het Stedelijk Museum Hoogstraten is namelijk centraal gelegen in het Begijnhof, wat behoord tot UNESCO Werelderfgoed. In het museum zelf kan je kennismaken met vele verschillende kunststromen. In hun vaste collectie krijg zo je heel wat historische zaken en verhalen mee over Hoogstraten. Je kan je verdiepen in een stuk van hun stadsgeschieden, heel fijn als je de plekjes van bv. archeologische sites in Hoogstraten vandaag de dag kent, maar evengoed zeer leerrijk als je niet meteen uit de buurt bent. Ook hebben ze tijdelijke collecties die geregeld veranderen, dit zorgt ervoor dat je op regelmatige basis het museum kan bezoeken en steeds nieuwe dingen kan bewonderen. Het zijn vaak hedendaagse en moderne tentoonstellingen, maar evengoed traditionele werken, zoals de tentoonstelling Catwalk die momenteel loopt. Ze proberen ook zoveel mogelijk in te spelen op kinderen, dus met kinderen kan je ook zeker een bezoekje brengen. Ik geniet zelf iedere keer van de tijdelijke nieuwe collecties, ze worden leuk en origineel aangekleed. De werken komen naar mijn gevoel steeds erg goed tot hun recht door het karakteristieke pand waarin het museum zich bevindt. Het is heerlijk om door te wandelen en de authentieke elementen maken het helemaal af! Ook zeker een aanrader is de tuin om het hoekje, deze wordt onderhouden door vrijwilligers en is een pareltje om even tot rust te komen in de stad.

  Translate to English

 • A
  Annette Fleur • Dec 17, 2017

  Juist teruggekomen van de expositie Brokaat en Fluweel in Hoogstraten Met mooi vormgegeven posters wordt de expositie, die een duur had van drie maanden al geruime tijd, her en der aangekondigd. Het stond al een tijdje op ons lijstje van "graag te doen". Na het lezen van de informatie waarin uitvoerig de pracht en praal beschreven wordt van de kledij van Graaf Antoon 1 van Lalaing en Gravin Elizabeth van Culemborg uit de 16e Eeuw, reisden wij vol goede zin af naar Hoogstraten. Eigenlijk hebben we teveel werk, maar voor zoiets verplaatsen wij wel een keertje onze klanten. Het museum bevindt zich op een allerliefst Begijnhof, absoluut het bezoeken waard. Maar de tentoonstelling zelf..... in een klein zaaltje hingen aan het plafond een tiental ringen met synthetische lappen stof(als voorbeeld voor de orginele), die ook op een random stoffenmarkt te vinden zijn en er hingen een paar informatieve borden met tekeningen en tekst aan de wand, waarvan de inhoud ook zo te googlen is. Wij dachten aanvankelijk dat het de eerste kennismaking van de tentoonstelling zou zijn. Maar nee....dat was de hele tentoonstelling. Totaal verbaasd keken wij elkaar aan....en die prachtige posters dan met een afbeelding van een arm gekleed in prachtige kledij. Opnieuw lezen wij de tekst op internet, misschien hebben we het verkeerd begrepen. Nee hoor, er wordt duidelijk geimpliceert dat hier de kledij van edelen uit de 16e Eeuw tentoongesteld zou worden. Of eigenlijk, uit niets blijkt dat het hier over een 4-tal 2 dimensionale borden gaat en wat opgehangen marktstoffen. Na wat ontzet gevraagd te hebben of dat dit alles is, wijst de dame aan de ingang ons erop dat er om het hoekje wel kledij tentoongesteld staat. En inderdaad, in een nog kleiner kamertje staan 3 prachtig geborduurde, religeuze gewaden uit de 16e Eeuw opgesteld in glazen kasten. Heel mooi....pfff gelukkig, toch nog iets. Maar geen kleding gedragen door de edelen uit de 16e Eeuw, wat toch echt de kern van de tentoonsteling zou moeten zijn, als ik de aankondiging via internet moet geloven. Een enorme blamage...de hele tentoonstelling. En als er dan geen kleding meer bestaat uit de 16e Eeuw, zoals de dame beweerde, waarom heeft men dan niet aan de modeacademie van Antwerpen gevraagd om van die marktstoffen de kleding van Antoon en Elizabeth na te maken en die dan vervolgens te exposeren. Een gemiste kans.....vinden wij! Of als er dan niets is om te tentoonstellen, maak er dan geen tentoonstelling over. Zo zie je maar...ook musea kunnen je tegenwoordig "een rad voor ogen draaien( uitspraak 17e Eeuw)" Na een diepe teleurstelling maakte een beker warme chocolamelk van de Hogstraatse horeca het weer een beetje goed. Maar zonde van onze tijd was het bezoekje wel.

  Translate to English

  Visited on Dec 17, 2017

 • J
  Johannes • Jan 23, 2017

  Mooi museum op een prachtig begijnhof (UNESCO) gelegen! Er is een vaste opstelling rond de prehistorie en de geschiedenis van Hoogstraten maar er zijn ook elk jaar vier tijdelijke tentoonstellingen. Vriendelijk ontvangst en gratis inkom!

  Translate to English

  Visited on Jan 22, 2017

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Stedelijk Museum Hoogstraten, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Stedelijk Museum Hoogstraten.