Buy your ticket(s) online now!

Design Museum Den Bosch and its collection

Design Museum Den Bosch

The Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch is a museum of contemporary art and design. Important in the museum is the collection of jewellery and ceramics of 20th and 21th century artists. In exhibitions, the museum displays works by Pablo Picasso and Lucio Fontana. In addition the museum exhibits design by Gijs Bakker and Hella Jongerius and works by young talent.

Art & Design  Art & Design Modern art Contemporary art Applied art

Design Museum Den Bosch
De Mortel 4

Visitor information Design Museum Den Bosch

CJP Pass€3.50
RembrandtkaartValid
Library visitFree
School classes (pre-registered)Free
Students€3.50
Friends of the museumFree

Credit card

De Mortel 4, 's-Hertogenbosch

Discover all museums in 's-Hertogenbosch

Design Museum Den Bosch Reviews

Design Museum Den Bosch has 5 ratings.

Karel • Feb 10, 2019

Absoluut een verrassing is Thijs Wolzak met de expositie Binnenkijken in het Designmuseum Den Bosch. Fotograaf Wolzak maakte voor NRC een serie foto’s van beroemde en niet beroemde Nederlanders in hun interieur. Deze serie, en ook de expositie heet ‘ Binnenkijken’. Dat is ook wat je doet. De foto’s van Wolzak zijn enorm uitvergroot op lichtbakken met daarvoor stoelen, of bankjes uit de jaren 60 en 70 en daar kun je als bezoeker op gaan zitten en in alle rust de meest wonderlijke interieurs in je opnemen. Zoals bijvoorbeeld dat van een mijnheer die helemaal weg is van vliegen en vliegtuigen. Zijn hele huis is KLM blauw. Of een mijnheer uit Rotterdam wiens huis getransformeerd is tot bibliotheek, de man uit Den Haag die idolaat is van de napoleontische periode en allerlei objecten uit die tijd in huis heeft gehaald en daardoor in een museum leeft. Bij iedere foto kun je deel beluisteren van het interview dat Thijs Wolzak met de mensen had. Het is werkelijk fascinerend om de foto te bekijken en de verhalen te horen. Je kijkt niet alleen bij deze mensen binnen, je kijkt ook in hun ziel. Een absolute aanrader!

Visited on Feb 1, 2019

Karel • Jan 25, 2019

Jean Cocteau, Metamorphosis

Cocteau was een alleskunner: dichter, schrijver, ontwerper, filmer. Zo was hij onder meer actief voor Diaghilevs Ballets Russes als librettoschrijver maar ontwierp hij ook decors en kostuums. Picasso, Satie, Apollinaire waren enkele van de vrienden met wie hij in die jaren verkeerde. Parijs was toen, begin 20ste eeuw hėt kunstcentrum van de wereld. Behalve zijn kunstuitingen was ook zijn leven zelf een kunstwerk. Biseksueel met de nadruk op homoseksueel, controversieel en absoluut niet bang voor de publieke opinie leefde Jean Cocteau zijn leven en creëerde hij sierraden, werkte samen met onder meer Coco Chanel en was later goed bevriend met Edith Piaf. Je vraagt je wel af of het nu zijn kunst of zijn extravagante leefstijl was die heden ten dage het publiek zo aanspreekt. Ik neig soms naar het laatste. Toch mag zijn creatieve invloed niet onderschat worden. Hij was absoluut een fenomeen. Hoe controversieel ook, Cocteau werd wél geridderd met het Legion d’ Honneur. Op 11 oktober 1963 overlijdt hij op 73 jarige leeftijd, een dag nadat zijn vriendin Edith Piaf was overleden.

Visited on Jan 25, 2019

• M
    Marthe • Jan 4, 2017

Wat een geweldige tentoonstellingen in het Stedelijk Museum in Den Bosch! Je start met Heaven, Hell & Earth. Ik was zeer onder de indruk van alle drie de delen van deze tentoonstelling. Meer dan de moeite waard. Het museum is vrij klein, maar we hebben er alsnog 2 uur doorgebracht. Ook erg leuk dat ze tentoonstellingen verbinden aan de stad Den Bosch. We wilden na afloop nog even naar het museumrestaurant, maar deze was vrij klein en helemaal vol. Museumwinkel is ook erg leuk.

Visited on Jan 3, 2017

• Set
    Set • Jan 21, 2016

Het SM's ligt in een mooi stukje Den Bosch. Vooral de eerste verdieping is zeer de moeite waard. De tentoonstellingen van hedendaagse kunst is van goede kwaliteit. Ook worden er mooie kunstprojecten uitgevoerd en getoond, wat extra inhoud geeft aan de verdieping. Iets om over na te denken, mee naar huis te nemen. Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch neemt ook actief deel aan gebeurtenissen/ situaties in de stad zelf. Is erg betrokken. Ik denk dat dat de taak van een museum is, om zoveel mogelijk in de stad met de stad te zijn.

Visited on Dec 1, 2015

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Design Museum Den Bosch, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Design Museum Den Bosch.