Design Museum Den Bosch and its collection

Design Museum Den Bosch
Source

Design Museum Den Bosch presents exciting and surprising exhibitions about design from the past, present and future. In two large halls and several small presentation rooms you will discover the influence of design on the world, from culture to technology, from lifestyle to philosophy, and from avant-garde to modernity. The core of the collection is made up of jewelry and ceramics by artists and designers from the 20th and 21st centuries. A hall of no less than 700m2 provides ample space for historical and contemporary design exhibitions.

Art & Design  Art & Design Modern art Contemporary art Applied art

Design Museum Den Bosch
De Mortel 4

Visitor information Design Museum Den Bosch

Opening hours

Monday Closed
Tuesday
11:00 – 17:00
Wednesday
11:00 – 17:00
Thursday
11:00 – 17:00
Friday
11:00 – 17:00
Saturday
11:00 – 17:00
Sunday
11:00 – 17:00

Admission

0 – 18Free
19+€12.00
Discount with student pass€6.00
MuseumcardFree

Facilities

Museum shop
Parking
Coffee
Credit card
Restaurant
Wheelchair accessible
Audio tour

Location & Map

De Mortel 4, 's-Hertogenbosch

Discover all museums in 's-Hertogenbosch

Exhibitions

More exhibitions

Design Museum Den Bosch Reviews

Design Museum Den Bosch has 5 ratings.

 • Karel
  Karel • Feb 10, 2019

  Absoluut een verrassing is Thijs Wolzak met de expositie Binnenkijken in het Designmuseum Den Bosch. Fotograaf Wolzak maakte voor NRC een serie foto’s van beroemde en niet beroemde Nederlanders in hun interieur. Deze serie, en ook de expositie heet ‘ Binnenkijken’. Dat is ook wat je doet. De foto’s van Wolzak zijn enorm uitvergroot op lichtbakken met daarvoor stoelen, of bankjes uit de jaren 60 en 70 en daar kun je als bezoeker op gaan zitten en in alle rust de meest wonderlijke interieurs in je opnemen. Zoals bijvoorbeeld dat van een mijnheer die helemaal weg is van vliegen en vliegtuigen. Zijn hele huis is KLM blauw. Of een mijnheer uit Rotterdam wiens huis getransformeerd is tot bibliotheek, de man uit Den Haag die idolaat is van de napoleontische periode en allerlei objecten uit die tijd in huis heeft gehaald en daardoor in een museum leeft. Bij iedere foto kun je deel beluisteren van het interview dat Thijs Wolzak met de mensen had. Het is werkelijk fascinerend om de foto te bekijken en de verhalen te horen. Je kijkt niet alleen bij deze mensen binnen, je kijkt ook in hun ziel. Een absolute aanrader!

  Translate to English

  Visited on Feb 1, 2019

 • Karel
  Karel • Jan 25, 2019

  Jean Cocteau, Metamorphosis

  Cocteau was een alleskunner: dichter, schrijver, ontwerper, filmer. Zo was hij onder meer actief voor Diaghilevs Ballets Russes als librettoschrijver maar ontwierp hij ook decors en kostuums. Picasso, Satie, Apollinaire waren enkele van de vrienden met wie hij in die jaren verkeerde. Parijs was toen, begin 20ste eeuw hėt kunstcentrum van de wereld. Behalve zijn kunstuitingen was ook zijn leven zelf een kunstwerk. Biseksueel met de nadruk op homoseksueel, controversieel en absoluut niet bang voor de publieke opinie leefde Jean Cocteau zijn leven en creëerde hij sierraden, werkte samen met onder meer Coco Chanel en was later goed bevriend met Edith Piaf. Je vraagt je wel af of het nu zijn kunst of zijn extravagante leefstijl was die heden ten dage het publiek zo aanspreekt. Ik neig soms naar het laatste. Toch mag zijn creatieve invloed niet onderschat worden. Hij was absoluut een fenomeen. Hoe controversieel ook, Cocteau werd wél geridderd met het Legion d’ Honneur. Op 11 oktober 1963 overlijdt hij op 73 jarige leeftijd, een dag nadat zijn vriendin Edith Piaf was overleden.

  Translate to English

  Visited on Jan 25, 2019

 • M
  Marthe • Jan 4, 2017

  Wat een geweldige tentoonstellingen in het Stedelijk Museum in Den Bosch! Je start met Heaven, Hell & Earth. Ik was zeer onder de indruk van alle drie de delen van deze tentoonstelling. Meer dan de moeite waard. Het museum is vrij klein, maar we hebben er alsnog 2 uur doorgebracht. Ook erg leuk dat ze tentoonstellingen verbinden aan de stad Den Bosch. We wilden na afloop nog even naar het museumrestaurant, maar deze was vrij klein en helemaal vol. Museumwinkel is ook erg leuk.

  Translate to English

  Visited on Jan 3, 2017

 • Set
  Set • Jan 21, 2016

  Het SM's ligt in een mooi stukje Den Bosch. Vooral de eerste verdieping is zeer de moeite waard. De tentoonstellingen van hedendaagse kunst is van goede kwaliteit. Ook worden er mooie kunstprojecten uitgevoerd en getoond, wat extra inhoud geeft aan de verdieping. Iets om over na te denken, mee naar huis te nemen. Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch neemt ook actief deel aan gebeurtenissen/ situaties in de stad zelf. Is erg betrokken. Ik denk dat dat de taak van een museum is, om zoveel mogelijk in de stad met de stad te zijn.

  Translate to English

  Visited on Dec 1, 2015

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Design Museum Den Bosch, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Design Museum Den Bosch.