Museum Helmond - Kunsthal Helmond and its collection

Museum Helmond - Kunsthal Helmond

Museum Helmond - Kunsthal Helmond is a museum in Helmond in the Netherlands.

Art & Design  Art & Design

Museum Helmond - Kunsthal Helmond
F.J. van Thielpark 7
5707 BX Helmond

Visitor information Museum Helmond - Kunsthal Helmond

We don't have information about the facilities of Museum Helmond - Kunsthal Helmond.

F.J. van Thielpark 7, Helmond

Discover all museums in Helmond

Museum Helmond - Kunsthal Helmond Reviews

Museum Helmond - Kunsthal Helmond has 1 rating.

Karel • Apr 12, 2019

Karin Hanssen – Returning the gaze

De Antwerpse Karin Hanssen (1960) schildert niet alleen, maar noemt zich ook feministisch activiste. Dat zie je terug in de manier waarop zij vrouwen op haar schilderijen in beeld brengt. Past wel een beetje bij het recente boekenweekthema ‘de moeder, de vrouw’. Is de vrouw inderdaad de zorgende moeder of mag zij ook nog een eigen bestaan hebben waarin ze zich ontplooit met alle talenten die ze in zich heeft? We mogen toch hopen dat die traditionele rolverdeling tot het verleden behoort. Hanssen laat zien hoe ons vrouwbeeld in de afgelopen decennia werd bepaald door de tijd en cultuur waarin we leven. In haar werk geeft ze de vrouw de plaats die haar toekomt, ze haalt haar als het ware uit de anonimiteit. Afgezien van Hanssens filosofie is haar werk gewoon mooi om naar te kijken. Ze doet sterk denken aan Edward Hopper hoewel haar coloriet een wat donkerder ondertoon heeft. Een aangename kennismaking met deze Belgische kunstenaar in de Kunsthal in Helmond, nog te zien tot 10 juni.

Visited on Apr 12, 2019

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum Helmond - Kunsthal Helmond, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum Helmond - Kunsthal Helmond.

Nearby and in or around Helmond

Discover museums near Museum Helmond - Kunsthal Helmond in or around Helmond.

Discover all museums in Helmond