Museum het Petershuis and its collection

Museum het Petershuis
Source

Museum Het Petershuis is housed in a late Medieval house. The museum owns a collection of contemporary and archaeological objects from Gennep. The permanent collection includes models, archaeological finds and historical information about Gennep. The museum focusses on Germanic peoples and Romans and the pottery past of Gennep. Every year there are about eight exhibitions that feature works by contemporary artists or objects related to a current event.

History & Anthropology  History & Anthropology Local

Museum het Petershuis
Niersstraat 2
6591 CB Gennep

Visitor information Museum het Petershuis

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday
14:00 – 17:00
Thursday
14:00 – 17:00
Friday
14:00 – 17:00
Saturday
14:00 – 17:00
Sunday
14:00 – 17:00

Admission

0+Free

Facilities

Parking

Location & Map

Niersstraat 2, Gennep

Discover all museums in Gennep

Exhibitions

No exhibitions in Museum het Petershuis have been found.

Museum het Petershuis Reviews

Museum het Petershuis has 2 ratings.

 • Karel
  Karel • May 4, 2022

  In Gennep is een school voor bijzonder onderwijs aan kinderen met een verstandelijke beperking: Mikado. Deze kids hebben onder de bezielende leiding van de juf een expositie samengesteld van hun eigen werk. Een mix van bont en wauw is de naam van deze expositie. Het wauweffect is enorm. Je wordt vrolijk van deze kleurrijke naïeve kunt. Grotere musea, de Hermitage bijvoorbeeld, besteden wel vaker aandacht aan deze kunstuiting. Het Petershuis is een museum met een duidelijke streekfunctie dus dat het museum een podium biedt aan deze bijzondere kunstenaars is niet meer dan logisch. Zelfs de raambespanning ontkomt niet aan de kleurenexplosie van Mikado. En dat een enkele leerling goed gekeken heeft naar de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama lijkt me glashelder. Bezoekers worden uitgenodigd zelf een bijdrage aan de expositie te leveren. In een hoek zijn een witte tafel en stoel in een compleet witte omgeving neergezet. De witte wanden, stoel, tafel en wat andere witte versierselen mag je beplakken met kleurige stickers. Het effect is geweldig en zou zo maar aan Kusama’s brein ontsproten kunnen zijn.

  Translate to English

  Visited on May 4, 2022

 • Karel
  Karel • Jul 22, 2021

  Museum Het Petershuis Gennep: Even oneven om even te leven, de nalatenschap van Frans Smeets

  Frans Smeets is geboren in Ottersum (1925) en daarmee nauw verbonden met Gennep. Smeets ontwikkelde zich tot glazenier, houtdraaier, tekenaar, textielkunstenaar en mozaïekkunstenaar. (Hij ontwierp met dochter Isabel het Ellen Hoffmannplein in Gennep). Kortom Frans Smeets had gouden handjes en was een veelzijdig kunstenaar. Dat zit overigens in de genen, neef Richard mag je zelfs een beroemd schilder noemen, maar er waren / zijn meer Smeetsen creatief actief. Museum Het Petershuis in Gennep toont een selectie schilderijen van de in 2014 overleden kunstenaar. En het moet gezegd: ook nu weer een pareltje in een klein museum. Het kleurgebruik van Frans Smeets valt op, het is uitermate expressief. Vergankelijkheid is een thema dat Frans Smeets een leven lang bezighield en dat hij vaak in zijn kunst verwerkte. Maar dan wel op een vrolijke kleurrijke manier waardoor die vergankelijkheid opeens minder bedreigend wordt. Je kijkt met plezier naar de verrassende werken van dit Noord-Limburgse talent.

  Translate to English

  Visited on Jul 22, 2021

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum het Petershuis, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum het Petershuis.