De Nollen and its collection

De Nollen

The NollenProject exhibits works by Van de Wint. After exhibiting in European museums, Reindert Wepko - Ruud – van de Wint moved to the old ‘binnenduintje de Nollen’ in 1980. He focused on paintings, constructions and sculptures with themes related to the dune landscape. Van de Wint is known for his paintings in the House of Representatives in the Netherlands and the painted ceilings in the Groningen city hall and the Noordeinde Palace.

NLHet Nollenproject

Art & Design  Art & Design Person & Artist

De Nollen
Burgemeester Ritmeesterweg 10
1784 NV Den Helder

Visitor information De Nollen

April - October:
Monday: Closed
Tuesday: Closed
Woensdag: Closed
Thursday: 10:30 - 17:00
Friday: 10:30 - 17:00
Saturday: 10:30 - 17:00
Sunday: 10:30 - 17:00
Notes:

Pupil€5.00
Students€5.00

Burgemeester Ritmeesterweg 10, Den Helder

Discover all museums in Den Helder

Exhibitions

No exhibitions in De Nollen have been found.

De Nollen Reviews

De Nollen has 1 rating.

Karel • Aug 31, 2020

Wat een fenomenale ontdekking deden wij in Den Helder: De Nollen. In 1980 begon allround kunstenaar Ruud van de Wint op dat vergeten stukje terrein aan de rand van Den Helder zijn Gesammtkunstwerk. Hij herschiep het verlaten en vergeten terrein waar nog enkele Duitse bunkers als onderdeel van de Atlantikwall lagen, tot een glooiend duin-tuinlandschap waarin hij een landschap van verbeelding schiep. We kennen Van de Wint vooral van de gekleurde panelen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Daarnaast maakte hij plafondfresco’s in paleis Noordeinde. Hij schiep ook installaties in de openbare ruimte. De Nollen werd zijn ultieme project waar hij zijn verbeelding helemaal in kwijt kon. Nu staan er installaties en bouwsels die helemaal voor deze omgeving gemaakt zijn. Het project is fenomenaal. Een verborgen parel in de kop van Noord Holland en alleszins de moeite van een reisje waard. In De Nollen belééf je de kunst en dat is precies wat Van de Wint (1942-2006) wilde. Je stapt sculpturen en schilderijen binnen en ondergaat de werking van het licht in de natuur waarin deze werken zich bevinden. De Nollen, gaat dat zien! (En je wilt er niet meer weg)

Visited on Aug 29, 2020

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited De Nollen, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review De Nollen.