Discover all museums in Den Helder and find out about the things to see and to do, exhibitions, opening hours, prices and discounts in the list of all museums in Den Helder, or apply filters and navigate through the map. For an overview of popular museums in Den Helder, see our list of the best museums in Den Helder.

Den Helder is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het is de noordelijkste gemeente op het vaste land van deze provincie. De belangrijkste marinebasis van Nederland ligt bij deze stad. De meeste marine-activiteiten zijn in of nabij de stad geconcentreerd: het grootste gedeelte van de schepen hebben hun thuishaven in de Nieuwe Haven, de haven van de Koninklijke Marine. Daarnaast is er een werf, zijn er werkplaatsen en opleidingen en zijn in de regio nog een marinierskazerne en een marine-vliegveld. Daarnaast is het een knooppunt in offshore-activiteiten op de Noordzee.

Den Helder heeft een uitgestrekt duingebied en een zeven kilometer lang strand. In heel de Kop van Noord-Holland (het gebied waar Den Helder in ligt) is het relatief rustig in de duingebieden. Bekende natuurgebieden zijn de Grafelijkheidsduinen en de Donkere duinen.

Read more…

Museums in Den Helder

This overview contains all museums in and around Den Helder.
Curious about which museums there are in Den Helder? These are the museums:

Best museums in Den Helder

Exhibitions in Den Helder

Unfortunately we don’t know about any current exhibitions in and around Den Helder.

All exhibitions in Den Helder