Electrische Museumtramlijn Amsterdam and its collection

Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Source

The Electrische Museumtramlijn Amsterdam commutes with old trams from the Haarlemmermeerstation in Amsterdam to Bovenkerk Station in Amstelveen. There are trips with various trams from the period 1904 - 1954, from various European cities.

Specialized & Alternative  Specialized & Alternative Science & Technology  Science & Technology Railway

Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Amstelveenseweg 264
1075 XV Amsterdam
Advertisement

Visitor information Electrische Museumtramlijn Amsterdam

Opening hours

We don't have information about the opening hours of Electrische Museumtramlijn Amsterdam.

Admission

MuseumkaartNot valid
Day ticket (2)€10.00
One way€3.00
Return€5.00
Return with discount pass (1)€4.00
Seasonal card (3)€50.00

Facilities

We don't have information about the facilities of Electrische Museumtramlijn Amsterdam.

Location & Map

Amstelveenseweg 264, Amsterdam

Discover all museums in Amsterdam

Exhibitions

No exhibitions in Electrische Museumtramlijn Amsterdam have been found.

Electrische Museumtramlijn Amsterdam Reviews

Electrische Museumtramlijn Amsterdam has 3 ratings.

 • Frans
  Frans • May 9, 2016

  De Electrische Museumtramlijn is vooral een " experience". In het weekend wordt er op een oude spoorlijn tussen Amsterdam en Bovenkerk, iets ten zuiden van Amstelveen, gereden met historische trams. De route van ca 7 km neemt ongeveer een half uur in beslag. Om de 20 minuten wordt er met een elektrische tram gereden in leeftijd variërend van 110 tot 60 jaar oud. De minder oude trams kennen nog velen van ons uit hun jeugd. Het leuke van de trams is dat ze vaak nog de oude reclame borden hebben die nostalgische gevoelens oproepen. De veelal Nederlandse trams, waarmee gereden wordt, verkeren in goede staat en worden bemand door een bestuurder en conducteur die ook de kaartjes op de tram verkoopt. Onderweg kun je ook uitstappen en bijvoorbeeld een wandeling maken door het Amsterdamse bos. Laat bij een halte duidelijk merken dat je weer mee wilt, anders heb je de kans dat je vrolijk zwaaiend wordt voorbij gereden, wat mij overkwam. Gelukkig was de conducteur op de volgende tram zo vriendelijk mij een vrijkaartje te geven voor het geleden ongemak. Het is bewonderenswaardig wat de vrijwilligers van dit museum al 40 jaar in stand weten te houden.

  Translate to English

  Visited on May 8, 2016

 • K
  Kaz • Dec 22, 2015

  Een geweldig museum op wielen! We liepen in de buurt en besloten te kijken of we mee konden rijden met de tram. Toevallig was er net die dag de jaarlijkse kerstrit, een speciale rit waarbij de tram van het Haarlemmermeerstation tot het station in Amstelveen reed. Het materieel waarmee gereden werd was een lijn 17 uit 1929, een voor die tijd bijzonder voertuig omdat deze in beide richtingen kan voortbewegen, waardoor een keerlus niet nodig is. De tram werd bestuurd door een heuse kerstman; prachtig om de reacties van voorbijgangers te zien!

  In Amstelveen werden we verwelkomt met verse erwtensoep en heerlijke glühwein, die we konden nuttigen onder het genot van accordeonmuziek. Tijdens de terugrit naar het Haarlemmermeerstation vertelde de conducteur nog het een en ander over de geschiedenis van de tram en het spoor, erg interessant.

  Kortom, we hebben een geslaagde middag gehad. Ik zou iedereen aanraden een keer mee te rijden met dit museum, een ritje is leuk voor jong en oud. Daarnaast zijn alle werknemers zeer vriendelijk en deskundig.

  Translate to English

  Visited on Dec 20, 2015

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Electrische Museumtramlijn Amsterdam, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Electrische Museumtramlijn Amsterdam.