Buy your ticket(s) online now!
 

Rijksmuseum and its collection

Rijksmuseum
Source

The Rijksmuseum is located in a unique historical building from 1885 by architect PJH Cuypers. The museum is dedicated to Dutch art and Dutch history. The collection is exhibited in over two hundred rooms and includes works by Dutch masters such as Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer and Frans Hals. In addition to paintings from the Middle Ages to the 18th century and the 19th century, the museum also exhibits sculptures, applied art and modern art. The most famous work in the collection is The Night Watch by Rembrandt van Rijn.

NLRijksmuseum Amsterdam

Art & Design  Art & Design History & Anthropology  History & Anthropology Renaissance art & Early modern art

Rijksmuseum
Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Visitor information Rijksmuseum

Opening hours

Monday
9:00 – 17:00
Tuesday
9:00 – 17:00
Wednesday
9:00 – 17:00
Thursday
9:00 – 17:00
Friday
9:00 – 17:00
Saturday
9:00 – 17:00
Sunday
9:00 – 17:00

The Rijksmuseum’s ticket desk closes at 4:30 pm.
The Rijksmuseum Gardens, Rijks Shop and Café are also open to visitors without a ticket from 9:00 am to 6:00 pm.

Admission

0 – 18Free
19+€22.50
MuseumkaartValid
CJP Pass 50% discount
I Amsterdam City CardFree
Holland PassFree
RembrandtkaartValid
Amsterdam PassValid
ICOMFree
KOGFree
VVAKFree
Friends of RijksmuseumFree

Facilities

Wheelchair accessible
Museum shop
Parking
Coffee
Credit card
Restaurant

Location & Map

Museumstraat 1, Amsterdam

Discover all museums in Amsterdam

Exhibitions

 • Eregalerij
  Now on display

  Eregalerij

  Permanent exhibition

 • Vergeet me niet
  Ended

  Vergeet me niet

  Oct 1, 2021 – Jan 16, 2022

 • Ed van der Elsken – Crazy World
  Ended

  Ed van der Elsken – Crazy World

  Oct 30, 2020 – Jan 10, 2021

 • Willem Diepraam – 50 jaar fotografie
  Ended

  Willem Diepraam – 50 jaar fotografie

  Oct 9, 2020 – Jan 10, 2021

 • Document Nederland Junior
  Ended

  Document Nederland Junior

  Oct 8, 2020 – Dec 31, 2020

 • Slavernij
  Ended

  Slavernij

  Sep 25, 2020 – Aug 29, 2021

 • De kracht van onze Nederlandse Collecties – Piero di Cosimo
  Ended

  De kracht van onze Nederlandse Collecties – Piero di Cosimo

  Sep 9, 2020 – Dec 15, 2020

 • Caravaggio-Bernini – Barok in Rome
  Ended

  Caravaggio-Bernini – Barok in Rome

  Feb 14, 2020 – Sep 13, 2020

 • Dankzij Waller 2010-2020
  Ended

  Dankzij Waller 2010-2020

  Feb 14, 2020 – Sep 13, 2020

More exhibitions

Rijksmuseum Reviews

Rijksmuseum has 17 ratings.

 • Karel
  Karel • Apr 25, 2023

  Johannes Vermeer. Wie kent hem niet, zeker na het bombardement aan pr rond de grote Vermeer expositie die nu in het Rijksmuseum loopt. Ook wij (Andries, Lambert en Dianne) waren er vandaag en we waren niet de enigen. Toch waren de 27 werken goed te zien. De opzet was ruim en dankzij de tijdssloten was er genoeg ruimte om ons te laven aan de virtuositeit van deze Delftse meester. Vermeer (1632-1675) is slechts 43 jaar geworden en heeft voor zover bekend maar een klein oeuvre nagelaten, maar wát een topstukken zijn het. Het was natuurlijk uniek om zoveel werken die je alleen kent uit kunstboeken, nu bij elkaar te zien. De thematiek van Vermeer is op alle schilderijen terug te vinden. Mooie vrouwen in een ruimte waar het licht veelal van rechts komt, brieven lezend, musicerend, minnekozend. Soms hebben die verschillende vrouwen zelfs hetzelfde jakje aan of zitten ze aan een tafel waarvan je het tafelkleed al eerder gezien hebt. Toch is iedere voorstelling uniek. Het meesterschap van Vermeer vertaalt zich in de nog immer frisse kleuren, en een stofuitdrukking waardoor je de neiging krijgt even over dat prachtige bontkraagje te aaien. Vermeer gebruikte toen al de ‘stippeltjestechniek’ om het licht te vangen. Dat licht gecombineerd met een zekere zachtheid in zijn werken maakt zijn schilderijen tot vensters op een sprookjesachtige wereld. Het zijn echter taferelen uit de echte wereld die Vermeer door zijn uitzonderlijke talent tot een iets mooiere wereld wist te maken. Vaak wordt Vermeer vergeleken met Rembrandt en dat is begrijpelijk. Volgens mij kun je deze twee grootheden niet echt met elkaar vergelijken. Rembrandt was net als Vermeer een meester in licht en donker, maar hij was ook veel rauwer. Niet gek dat we na Vermeer toch nog even in de eregalerij bij Rembrandt op bezoek gingen. Zo werd het vandaag dubbel genieten.

  Translate to English

  Visited on Apr 24, 2023

 • T
  TZU-FENG • Mar 22, 2023

  This rating does not include a review.

 • N
  Nicon • May 29, 2022

  Mooi gebouw met aangenaam klimaat. Personeel vriendelijk en correct. Maar wat een vreselijke akoestiek. Enorme galm en ver dragende weerkaatsingen maken een bezoek tot een hels verblijf voor mensen met over-gevoelig gehoor!!!. Daarbij is het geen fijn overzichtelijk geheel. Je moet overal zoeken waar je bent en naar toe gaat. Dus bordjes o.i.d.??? Ondanks de enorme budget-overschrijdingen had een béetje stedenbouwkundig binnen-huis architect best wel binnen budget blijvende oplossingen kunnen bieden.

  Translate to English

  Visited on May 29, 2022

 • B
  Bjorn • Feb 14, 2022

  Een erg leuke en informatieve middag gehad hier zeker een aanrader

  Translate to English

 • E
  Emile • Oct 18, 2021

  Het museum heeft een geweldige collectie, maar is rolstoel onvriendelijk. ik heb een normale rolstoel maar paste maar net in de lift. Er staat nauwelijks aangegeven waar de liften zijn en welke je nodig hebt om te komen waar je moet zijn. aan de buiten zijde is er rondom een stoeprand zonder op ritjes. met een hand rolstoel is dat te doem maar met een elektrische rolstoel niet. De koffie corner is niet bereikbaar en een taxibusje mag niet dichtbij komen waardoor je een straat verder eruit moet en met ophalen hetzelfde probleem, vooral omdat je niet weet waar het taxibusje op je wacht. al emt al is het rijksmuseum rolstoel onvriendelijk en niet zoals vermeldt wordt invalide toegankelijk. het lijkt erop dat het rijksmuseum liever geen rolstoelrijders binnen wil hebben. Jammer voor een museum dat met overheidsgeld is aangepast.

  Translate to English

  Visited on Oct 15, 2021

 • Karel
  Karel • Jun 24, 2021

  Aan de hand van tien persoonlijke verhalen van zowel tot slaaf gemaakten als handelaars en plantagebezitters wordt de gruwelijke geschiedenis van de slavenhandel en de rol die Nederland hier in het verleden in heeft gespeeld tot uitdrukking gebracht. Indrukwekkend, beschamend, maar het is een deel van onze geschiedenis. Zeer leerzaam dat dit eindelijk verteld wordt op deze schaal. Dat wij spreken over een Gouden Eeuw heeft alles te maken met de rijkdom die de republiek der Zeven Provinciën ten deel viel, grotendeels dankzij die onmenselijke slavenhandel. De prachtige schilderijen van Marten en Oopjen door Rembrandt zijn ontstaan (en betaald) dankzij handel en het misbruik van slaven. Dankzij de suikerraffinaderij werd Martens familie steenrijk. Toen Marten stierf hertrouwde Oopjen met Maerten Dey. Ook die tweede echtgenoot was rijk geworden dankzij de suiker. Bewust of onbewust is onze geschiedenis verweven met de schande van de slavernij. Bijzonder is dat slavernij in ons eigen land verboden was. In de koloniën mochten Nederlanders slaven houden, in de republiek niet. Deze mensen waren slechts handelswaar en werden ook zo behandeld. Een slaaf was een ding, gelijk of zelfs minder waard dan vee. Wij vinden het nu verbijsterend hoe er met zwarte mensen, die niet als mensen gezien werden, werd omgegaan. De verhalen zijn aangrijpend, én leerzaam, dit is het verhaal dat al lang verteld had moeten worden. Deze tentoonstelling is een meer dan een expositie, het is een evenement van een ontbrekende geschiedenis dat iedere Nederlander gezien moet hebben.

  Translate to English

  Visited on Jun 24, 2021

 • J
  Joris • Feb 9, 2021

  Het gebouw was super mooi! Het is zonder twijfel het mooiste museum in Nederland, echt een aanrader dus. Deze collectie bevat alleen maar hoogtepunten en elk kunstwerk is prachtig. Je kan hier met gemak uren, zo niet dagen rondlopen zonder je maar een seconde te vervelen, zo interessant was het. Alleen was het een beetje onduidelijk waar wat was, dat is een groot minpunt, dat is - 1 ster. Het andere minpunt zijn de tergend lange rijen, ik zelf hoefde niet lang te wachten als man, maar mijn vrouw moest maar liefst 30+ min wachten! En we wilde iets eten uit het restaurant, alleen de rij was zo lang, dus zijn we maar lekker thuis iets gaan eten. Verder was het wel een top ervaring!

  Translate to English

 • C
  chiem • Jul 27, 2020

  Prachtige collectie, toch zijn er geen Corona maatregelen behalve een looproute waar al die toeristen zich niet aan houden

  Translate to English

  Visited on Jul 27, 2020

 • G
  Gordon • Sep 24, 2019

  My daughter purchased two tickets for our anniversary last year and the E-ticket was printed in Dutch. On arriving in Amsterdam we were told the tickets had expired as it was just over a year. Called the main office told the same even after explaining we can't read Dutch. Her problem was they couldn't read the expired barcode!!!! She suggested that we email the groups department as they should be able to help us. Emailed them and after 2 days no reply, we call again and they would call us back. Again no response so we call again and we're told by the group women that she can't do anything for us rules are rules and we were over the year. When I asked to speak to a manager "that wasn't possible as all three managers don't deal with customers" !!!! When confronted with the question " is the €35 that we paid last year also invalid now" her reply was no but you can't get a refund!!! Conclusion , on customer service this museum and their personel are a complete disgrace to tourists. Any form of compromise or thinking outside the box unfortunately isn't in their mentality. Shameful and definately a bad advert for Amsterdam and Holland

 • S
  steve • Aug 12, 2019

  Extremely disappointing. We arrived 1st thing so missed most of the queues, it wasn't too busy. The signage is terrible, once everyone has entered they stand there in a clump, trying to work out which way to go. There is no signage at all, none. The room numbering on the floor plan is nonsensical, you could reasonably expect room 2.20 to be next to 2.2, no, it goes 2.1, 2.2, 2.3, so 2.20 is between 2.19 and 2.21, so 2.11 is no where near 2.1 either, it is a real mess. No signs anywhere to help you. And sadly the content of the exhibits is such a let down, if you are expecting a display of Rembrandts and Van Goghs don't get your hopes up, 3 minor Van Goghs and the Nightwatch (which is currently behind a huge glass enclosure being restored so you can't see it anyway). A lot of minor Dutch masters and an awful lot of random exhibits which really shouldn't be there, why is there a plane on the 3rd floor? Go to any major gallery in any major city and you will see far more quality Dutch art than they have at the Rejksmuseum. Save yourself €20 and a lot of queuing.

  Visited on Aug 11, 2019

 • H
  Hans • Jan 3, 2018

  It is a great museum. It was crowded. But while waiting in the line for guests without tickets we booked online on our smartphone. Then we could skip the street and walk right through the entrance of people with tickets and cards. It was a bit disappointing that, once inside, We had to queue twice for the coatcheck. Shouldn't be too hard to hire some extra people. We saw the masterpieces and some other treasures. Beautiful art in a beautiful building.

  Translate to English

  Visited on Jan 2, 2018

 • J
  Jim • Dec 26, 2017

  This rating does not include a review.

  Visited on Dec 25, 2017

 • Angela
  Angela • Feb 16, 2016

  A must-see if you’re in Amsterdam. Although there can be a big queue, it moves rather quickly. It is a lovely museum with a very large collection of interesting objects and paintings. I guess one of the best collections in the world!

  Visited on Feb 13, 2016

 • H
  Heleen • Jan 11, 2016

  Een belevenis. Het museum telt zo veel objecten dat je er wel even zoet bent. Enige nadeel is dat het er erg druk is en daardoor de wachttijden bij de toilet, de garderobe en het restaurant erg lang zijn.

  Translate to English

 • J
  Jessica • Jan 6, 2016

  The Rijksmuseum in Amsterdam is very impressive. It’s very huge so you’re going to need some time to view it properly. If you’re not interested in art, history or art history, don’t bother going. If those topics do interest you, you should definitely visit the Rijks!

  Visited on Jan 3, 2016

 • N
  Nienke • Nov 17, 2015

  Het Rijksmuseum te Amsterdam is het mooiste museum van Nederland. Daar is geen twijfel over mogelijk. Na de verbouwing is het nog fantastischer geworden en hierdoor nog meer een must-see! Een collectie die alleen maar hoogtepunten lijkt te hebben, maar als extra hoogtepunt de eregallerij heeft, met schilderijen van onder andere Rembrandt en Vermeer. Voor iedereen een must-see!

  Translate to English

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Rijksmuseum, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Rijksmuseum.