Buy your ticket(s) online now

Louwman Museum and its collection

Louwman Museum

The Louwman Museum features the world's oldest private collection of automobiles, including historic cars, motorcycles and carriages. The internationally oriented collection is collected by two generations of the Louwman family and includes approximately 250 classic automobiles. Each car tells its own story and shows its contribution to the history of automobiles.

Science & Technology  Science & Technology Specialized & Alternative  Specialized & Alternative Automotive

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB The Hague

Visitor information Louwman Museum

King's Day: closed
Christmas day: closed
New Years day: closed

Holland PassFree
Rotterdam PassFree
Groups of 15+€13.00

Leidsestraatweg 57, The Hague

Discover all museums in The Hague

Louwman Museum Reviews

Louwman Museum has 6 ratings.

• B
    Barbara • Aug 24, 2019

Op een warme zomerdag kwam het er eindelijk van. Mijn man wilde graag deze vakantie eindelijk het Louwman museum bezoeken. In een woord: ongelooflijk! Een walhalla voor de autoliefhebber maar zeker ook voor de minder geïnteresseerden. Naast een zeer verrassende collectie van alle rangen en standen zijn er ook motoren vliegtuigen en fietsen te zien. Voor het eerst realiseerde we ons wat een saaie bedoeling het op dit moment op de weg is. Het was zoeken naar het meest geavanceerde ontwerp en welke vorm van voortstuwing er gebruikt zou gaan worden. In een geweldig gebouw met een mooie lichtval. De verlichting in de vitrines op de eerste etage is zeer goed uitgevoerd. De ruim opgestelde collectie lijkt eindeloos en verveelt niet door de afwisseling van merken en periodes. De geschiedenis is kort en voldoende informatief omschreven en te lezen of te volgen via een audiotoer. Kortom een indrukwekkend gebouw met een enorme collectie sport-,race- en filmauto,s en een aansluitende kunst en affiches collectie. Er is tevens een nauwkeurig nagebootst stadsplein uit de begin twintigste eeuw met een terras waar het goed toeven is. Last but not least een heerlijke airco! Een echte aanrader!

Visited on Aug 24, 2019

• B
    Bram • Aug 5, 2017

Prachtige unieke collectie auto's. Elk met een verhaal. Mooi geplaatst en fijne loop route. Het museum is ook erg groot. Eerste vrijdag van de maand ook de collectie telescopen te zien

Visited on Aug 4, 2017

• Marianne
    Marianne • Jan 24, 2016

Dit is een geweldig museum voor jong en oud. Wij,vrouwenvereniging van Badhoevedorp zijn er geweest. Op de eerste plaats kun je er heerlijk koffie drinken,lunchen enz op een schitterende overdekte binnenplaats met prachtige namaak etalages aan de zijkant van vroeger b,v eenhodenwinkel en een oude garage om daarna de prachtige auto's ,koetsen en race auto's te bekijken. Je valt van de ene verbazing in de andere,ook het personeel is heel deskundig en klantvriendelijk.Een echte aanrader

Visited on Apr 28, 2015

• Frank
    Frank • Dec 14, 2015

Zeer indrukwekkend en uitgebreid museum. Perfect voor autoliefhebbers, maar zeker ook interessant voor mensen die niet veel met auto’s hebben. De informatie die bij de auto’s wordt gegeven is erg boeiend. Zelden een museum gezien dat me zo kon interesseren!

• Monique
    Monique • Nov 2, 2015

Het Louwman museum is een uniek museum. Een echte aanrader, ook al ben je zelf geen groot fan van auto’s. De diverse collectie voelt compleet aan en wordt mooi tentoongesteld in ruime ruimtes.

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Louwman Museum, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Louwman Museum.