Buy your ticket(s) online now!
 

Louwman Museum and its collection

Louwman Museum
Source

The Louwman Museum features the world's oldest private collection of automobiles, including historic cars, motorcycles and carriages. The internationally oriented collection is collected by two generations of the Louwman family and includes approximately 250 classic automobiles. Each car tells its own story and shows its contribution to the history of automobiles.

NLLouwman Museum - Nationaal Automobiel Museum

Science & Technology  Science & Technology Specialized & Alternative  Specialized & Alternative Automotive

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB The Hague

Visitor information Louwman Museum

Opening hours

Monday Closed
Tuesday
10:00 – 17:00
Wednesday
10:00 – 17:00
Thursday
10:00 – 17:00
Friday
10:00 – 17:00
Saturday
10:00 – 17:00
Sunday
10:00 – 17:00

King's Day: closed
Christmas day: closed
New Years day: closed

Admission

0 – 4Free
5 – 12€5.00
13 – 18€7.50
19+€15.00
MuseumkaartValid
Holland PassFree
Rotterdam PassFree
Groups of 15+€13.00

Facilities

Museum shop
Restaurant

Location & Map

Leidsestraatweg 57, The Hague

Discover all museums in The Hague

Louwman Museum Reviews

Louwman Museum has 7 ratings.

 • L
  Lizzy • Apr 30, 2022

  Op 23 april 2022 een ontzettend leuke middag gehad samen met mn kleindochter van 7 in dit ontzettend mooie ruime museum met een prachtige unieke collectie. Het was vooral leuk omdat je voor kinderen tot 12 jaar een puzzeltocht door het museum kunt krijgen. Hierdoor leert het kind meteen iets over de prachtige auto’s en hun geschiedenis. En aan het einde krijgt het kind een beloning. Mijn kleindochter werd super fanatiek! Na 2 uur was ze doodmoe maar ze heeft geen moment geklaagd! Er liep een oudere heer rond die we een paar keer tegen kwamen die haar op een onwijs leuke manier bijzondere weetjes vertelde. Zij vond het prachtig! En ze heeft hele verhalen verteld aan haar ouders over wat ze te weten was gekomen door die aardige meneer! Het was onmogelijk om alle borden bij de auto’s en alle auto’s op je gemak te bekijken in 1 bezoek, omdat er zooo veel te zien is. Dus ik ga zeker terug, maar dan met mn kleinzoons. Echt een aanrader! Ook de drink/eetgelegenheid is hartstikke leuk opgezet. Je waant je er op een historisch stadspleintje. Het museum is echt een aanrader!👍

  Translate to English

  Visited on Apr 23, 2022

 • B
  Barbara • Aug 24, 2019

  Op een warme zomerdag kwam het er eindelijk van. Mijn man wilde graag deze vakantie eindelijk het Louwman museum bezoeken. In een woord: ongelooflijk! Een walhalla voor de autoliefhebber maar zeker ook voor de minder geïnteresseerden. Naast een zeer verrassende collectie van alle rangen en standen zijn er ook motoren vliegtuigen en fietsen te zien. Voor het eerst realiseerde we ons wat een saaie bedoeling het op dit moment op de weg is. Het was zoeken naar het meest geavanceerde ontwerp en welke vorm van voortstuwing er gebruikt zou gaan worden. In een geweldig gebouw met een mooie lichtval. De verlichting in de vitrines op de eerste etage is zeer goed uitgevoerd. De ruim opgestelde collectie lijkt eindeloos en verveelt niet door de afwisseling van merken en periodes. De geschiedenis is kort en voldoende informatief omschreven en te lezen of te volgen via een audiotoer. Kortom een indrukwekkend gebouw met een enorme collectie sport-,race- en filmauto,s en een aansluitende kunst en affiches collectie. Er is tevens een nauwkeurig nagebootst stadsplein uit de begin twintigste eeuw met een terras waar het goed toeven is. Last but not least een heerlijke airco! Een echte aanrader!

  Translate to English

  Visited on Aug 24, 2019

 • B
  Bram • Aug 5, 2017

  Prachtige unieke collectie auto's. Elk met een verhaal. Mooi geplaatst en fijne loop route. Het museum is ook erg groot. Eerste vrijdag van de maand ook de collectie telescopen te zien

  Translate to English

  Visited on Aug 4, 2017

 • Marianne
  Marianne • Jan 24, 2016

  Dit is een geweldig museum voor jong en oud. Wij,vrouwenvereniging van Badhoevedorp zijn er geweest. Op de eerste plaats kun je er heerlijk koffie drinken,lunchen enz op een schitterende overdekte binnenplaats met prachtige namaak etalages aan de zijkant van vroeger b,v eenhodenwinkel en een oude garage om daarna de prachtige auto's ,koetsen en race auto's te bekijken. Je valt van de ene verbazing in de andere,ook het personeel is heel deskundig en klantvriendelijk.Een echte aanrader

  Translate to English

  Visited on Apr 28, 2015

 • Frank
  Frank • Dec 14, 2015

  Zeer indrukwekkend en uitgebreid museum. Perfect voor autoliefhebbers, maar zeker ook interessant voor mensen die niet veel met auto’s hebben. De informatie die bij de auto’s wordt gegeven is erg boeiend. Zelden een museum gezien dat me zo kon interesseren!

  Translate to English

 • Monique
  Monique • Nov 2, 2015

  Het Louwman museum is een uniek museum. Een echte aanrader, ook al ben je zelf geen groot fan van auto’s. De diverse collectie voelt compleet aan en wordt mooi tentoongesteld in ruime ruimtes.

  Translate to English

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Louwman Museum, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Louwman Museum.