Sculptures by the sea and its collection

Sculptures by the sea
Source

Museum Beelden aan Zee focuses exclusively on contemporary sculpture.The first sculpture in the collection was purchased by the founders Theo and Lida Scholten, in 1966. The museum was founded in 1994 and now holds nearly one thousand sculptures and several hundreds of medals. This is the only Dutch museum which specializes in exhibiting sculpture.

NLBeelden aan Zee

Art & Design  Art & Design Modern art Contemporary art Garden & Park

Sculptures by the sea
Harteveltstraat 1
2586 EL Scheveningen
Advertisement

Visitor information Sculptures by the sea

Opening hours

Monday Closed
Tuesday
10:00 – 17:00
Wednesday
10:00 – 17:00
Thursday
10:00 – 17:00
Friday
10:00 – 17:00
Saturday
10:00 – 17:00
Sunday
10:00 – 17:00

Admission

0 – 12Free
13 – 17€7.50
18+€15.00
MuseumkaartValid
RembrandtkaartValid
Groups of 15+€13.00
Ooievaars pass€7.50

Facilities

Wheelchair accessible
Museum shop
Coffee
Restaurant
Child-friendly
Audio tour

Location & Map

Harteveltstraat 1, Scheveningen

Discover all museums in Scheveningen

Sculptures by the sea Reviews

Sculptures by the sea has 4 ratings.

 • Karel
  Karel • Sep 7, 2019

  De Spaanse (Catalaanse) beeldhouwer Jaume Plensa (Barcelona 1955) werd in ons land vooral bekend door zijn bijdrage aan het project Eleven Fountains voor Leeuwarden culturele hoofdstad. Plensa schiep het prachtige werk dat nu tegenover het station in Leeuwarden staat. Beelden aan Zee toont een klein maar indrukwekkend overzicht van deze veelzijdige kunstenaar. Zijn werk is van een onaardse schoonheid, contemplatief. Hij verbindt het ongrijpbare licht met de materie van steen, albast, glas of staal. Opgegroeid met een muzikale vader en een uitgebreide bibliotheek in huis, zoekt Plensa de verbinding met andere culturen. En Leeuwarden mag zich nu scharen in een rij van wereldsteden waar Jaume Plensa eveneens zijn werk in het publieke domein toont, zoals Berlijn, Toronto, Chicago, Jeruzalem om maar wat te noemen. Overigens ontwerpt Plensa ook decors voor opera’s en experimenteert hij met vormgeving.

  Translate to English

  Visited on Sep 4, 2019

 • J
  Jan J. • Sep 7, 2018

  Wij komen al jaren in dit museum. De ligging, het fantastische ontwerp van het gebouw dat een enorme rustige ruimte geeft en de verschillende tentoonstellingen maken dat we telkens weer met plezier erheen gaan. De vrijwilligers zijn altijd attent en geven ruim voldoende informatie.

  Translate to English

  Visited on Aug 31, 2018

 • Daan Gips
  Daan Gips • Jun 18, 2018

  Wij hebben dit museum in het weekend bezocht. Het museum bevindt zich in een erg mooi gebouw ontworpen door Wim Quist. Wat opviel is dat het gebouw vooral de aandacht naar zich toetrekt in plaats van de beelden die er uitgestald staan. De wisseltentoonstelling Johan Creten – Naakte Wortels kon ons niet helemaal bekoren. Er zijn echter vele verschillende sculpturen te zien (ook in de vaste collectie), dus er zit voor iedereen altijd wel wat interessants tussen.

  Translate to English

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Sculptures by the sea, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Sculptures by the sea.