National Museum of Antiquities and its collection

National Museum of Antiquities

The National Museum of Antiquities is housed in an old monumental building and ‘Begijnhof’. It is the Dutch centre for archaeology. A large part of the collection consists of objects related to ancient Egypt. Unique is the two thousand year old Egyptian temple in the central hall of the museum. Besides ancient Egypt, the museum covers the Middle East, the Classical world and the early history of the Netherlands. The entire collection consists of more than 80,000 objects, including statues of Roman emperors, Etruscan tomb finds and mummies.

NLRijksmuseum van Oudheden

History & Anthropology  History & Anthropology Archaeology

National Museum of Antiquities
Rapenburg 28
2311 EW Leiden

Visitor information National Museum of Antiquities

Monday

Students€6.00
RoMeO membersFree
BankGiro Loterij VIP-KaartFree
CJP 18+€6.00
CJP 18-€3.00
RembrandtkaartValid
Family€29.00

Credit card

Rapenburg 28, Leiden

Discover all museums in Leiden

National Museum of Antiquities Reviews

National Museum of Antiquities has 4 ratings.

• H
    Heleen • Apr 4, 2019

Wij hebben nog net de tentoonstelling 'De Goden van Egypte' mee kunnen maken, en wat waren we daar blij mee! In deze tentoonstelling worden veel mooie archeologische kunstschatten uit het oude Egypte getoond. De audiotour maakte het voor ons nog unieker en mooi interactief. Dit was zeker een aanrader en we zijn benieuwd naar vervolgtentoonstellingen van het Rijksmuseum van Oudheden!

• D
    Daan • Jun 13, 2016

Echte aanrader en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in echt oude geschiedenis. Van de Grieken, tot de Romeinen en langs de Egyptenaren. Het is er allemaal te zien. Erg leerzaam en mooi uitgestald.

• H
    Heleen • Dec 21, 2015

Een bijzonder boeiend museum met een indrukwekkende collectie objecten van klassieke oudheden. Vooral de collectie Egyptische objecten vonden wij zeer de moeite waard. Vaak zijn er leuke wisselende tentoonstellingen, dus houd de expositieagenda in de gaten! - Een tijdje dicht geweest, maar nu weer open voor publiek!

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited National Museum of Antiquities, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review National Museum of Antiquities.