Museum De Lakenhal and its collection

Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is the municipality museum of Leiden, that is housed in Leiden’s old cloth hall from 1640. It is the museum of arts, crafts and history of Leiden. The museum covers the history of Leiden from Leiden’s relief in 1574. Important in the museum are works by old masters such as Rembrandt van Rijn, Jan Steen and Lucas van Leyden. In addition, the museum exhibits works by modern artists such as Theo van Doesburg, Erwin Olaf and Jan Wolkers.

History & Anthropology  History & Anthropology Art & Design  Art & Design Local Renaissance art & Early modern art

Museum De Lakenhal
Oude Singel 32
2312 RA Leiden

Visitor information Museum De Lakenhal

Tuesday to Sunday from 10 am to 5 pm. We are closed on the following days:
- 1 January
- 27 April
- 3 October from 1 pm (free entry 10 am - 1 pm)
- 25 December

RembrandtkaartValid
American Friends of Museum De LakenhalFree
BankGiro Loterij VIP CARDFree
Members Vereniging van BelangstellendenFree
Lucas van Leyden MecenaatFree

Credit card

Oude Singel 32, Leiden

Discover all museums in Leiden

Museum De Lakenhal Reviews

Museum De Lakenhal has 2 ratings.

Karel • Sep 7, 2019

Vandaag in de Lakenhal in Leiden o.m. twee jonge Rembrandts gezien, waaraan je kunt zien dat hij nog aan het begin van een glansrijke carrière staat. Ook zijn vriend Lievens is te bewonderen en hij mag zeker in Rembrandts schaduw staan. Andere kopstukken uit de Gouden Eeuw zijn er eveneens te bewonderen zoals Gerard Dou, Frans van Mieris en Jan Steen. Het na drie jaar verbouwen deze zomer geopende museum toont ook moderne en hedendaagse kunst zoals Toorop, maar ook Jan Wolkers, weliswaar in Oegstgeest geboren maar toch ook een beetje Leidenaar. Wie ook uit Leiden kwam is Marinus van der Lubbe die de Reichstag in brand zou hebben gestoken uit protest tegen Hitler en zijn fascisten. Van der Lubbe wordt in Leiden als beeldhouwwerkje in herinnering gehouden.

Visited on Sep 3, 2019

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum De Lakenhal, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum De Lakenhal.