Stedelijk Museum Breda and its collection

Stedelijk Museum Breda
Source

Stedelijk Museum Breda is the museum for cultural legacy and history of the city of Breda and for contemporary visual culture.

History & Anthropology  History & Anthropology Art & Design  Art & Design

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Advertisement

Visitor information Stedelijk Museum Breda

Opening hours

Monday Closed
Tuesday
11:00 – 17:00
Wednesday
11:00 – 17:00
Thursday
11:00 – 17:00
Friday
11:00 – 17:00
Saturday
11:00 – 17:00
Sunday
11:00 – 17:00

Admission

0 – 12Free
13 – 17€6.00
18+€12.00
MuseumkaartValid
CJP Pass€5.00
RembrandtkaartValid
Students€5.00

Facilities

We don't have information about the facilities of Stedelijk Museum Breda.

Location & Map

Boschstraat 22, Breda

Discover all museums in Breda

Stedelijk Museum Breda Reviews

Stedelijk Museum Breda has 2 ratings.

 • Karel
  Karel • Jan 22, 2020

  In het SM Breda is ‘De heks van Dongen’ te zien. Dongen was een van de eerste dorpjes waar schilders uit binnen- en buitenland voor korte of langere tijd naar toe kwamen om in de buitenlucht te schilderen. Max Liebermann heeft er bijvoorbeeld gewerkt, maar ook August Allebé, Jozef Israëls, Suze Robertson en Jan Veth zijn in het Brabantse land neergestreken om zich door de ongerepte natuur te laten inspireren. Het geeft een prachtig tijdsbeeld van dat Brabantse platteland van voor de industriële revolutie. Onder meer fotograaf Ruud van Empel leverde aan deze prachtige expositie een moderne bijdrage met een mysterieuze foto van een hert in de groene dreven en bosschages rondom het dorp. En die heks, dat was helemaal geen heks, dat was gewoon een oude, beetje kromgetrokken boerin die Pietje Verhoef heette. Max Liebermann schilderde haar achter het spinnenwiel. Vervolgens stond ze vaker model voor de verschillende kunstenaars die haar kromgebogen over haar handwerk afbeeldden of haar rond lieten sjouwen met een takkenbos op de rug. Zo werd Pietje ‘de heks van Dongen’, volgens mij was het wel een lief heksje. Wat een mooie ontdekking deze expositie.

  Translate to English

  Visited on Jan 17, 2020

 • K
  Krisje • Jun 20, 2019

  Het Stedelijk Museum in Breda is een museum met een erg fraaie collectie. Er zijn veel historische en religieuze werken te zien, naast de moderne werken (o.a. uit het vroegere museum van moderne kunst). Bekijk van tevoren even welke tentoonstellingen er te zien zijn, zo was er laatst de tentoonstelling van Teun Hocks waarvan wij hebben kunnen genieten!

  Translate to English

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Stedelijk Museum Breda, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Stedelijk Museum Breda.