Valkhof Museum and its collection

Valkhof Museum
Source

Valkhof Museum has a varied collection that consists of archaeological finds, old art and modern art. The collection of artefacts from Nijmegen and surroundings consists of objects from the Stone Age and later periods that illustrate the life in the region over the centuries. The largest part of the collection consists of objects related to Roman archaeology. The collection of old art and crafts covers a period from the Middle Ages to the early 20th century, with topics related to Nijmegen. The modern art collection consists primarily of works by Dutch artists, including a large collection of Dutch Pop Art.

History & Anthropology  History & Anthropology Art & Design  Art & Design Local Modern art Archaeology Medieval art & Early Renaissance art

Valkhof Museum
Keizer Karelplein 33
6511 NH Nijmegen

Visitor information Valkhof Museum

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday Closed
Friday
11:00 – 17:00
Saturday Closed
Sunday Closed

Valkhof Museum is renovating and moving. The building will be radically renovated and will have a more accessible appearance. The presentations of the collections are also being updated. In the spring of 2025, the renewed Valkhof Museum at Kelfkensbos will reopen.

From 1 March 2023, Valkhof Museum can be found at our temporary location at Keizer Karelplein 33. The museum is open to the public every Friday from 11 a.m. to 5 p.m.

Admission

0 – 12Free
13 – 17€2.75
18+€2.75
MuseumkaartFree
CJP Pass€2.75
Students€2.75

Facilities

Wheelchair accessible
Parking
Credit card

Location & Map

Keizer Karelplein 33, Nijmegen

Discover all museums in Nijmegen

Exhibitions

 • Horizon: Moonshot part one
  Ended

  Horizon: Moonshot part one

  Oct 15, 2021 – Jan 2, 2022

 • Interventie 2 – Kunstluis 2021/2022
  Ended

  Interventie 2 – Kunstluis 2021/2022

  Sep 28, 2021 – Oct 3, 2021

 • Rettet den Wald!
  Ended

  Rettet den Wald!

  Sep 18, 2021 – Dec 5, 2021

 • Lawine!!! - Oscar Peters
  Ended

  Lawine!!! - Oscar Peters

  Jun 5, 2021 – Mar 27, 2022

 • Bloed en Honing
  Ended

  Bloed en Honing

  Apr 21, 2021 – Jan 16, 2022

 • Bloed en Honing – Reizen door de periferie van Europa
  Ended

  Bloed en Honing – Reizen door de periferie van Europa

  Apr 15, 2021 – Aug 29, 2021

 • De Pest
  Ended

  De Pest

  Feb 25, 2021 – Aug 22, 2021

 • Binnenste Buitenland online
  Ended

  Binnenste Buitenland online

  Feb 12, 2021 – Dec 31, 2021

 • De Pest - De Podcast
  Ended

  De Pest - De Podcast

  Feb 11, 2021 – Aug 22, 2021

More exhibitions

Valkhof Museum Reviews

Valkhof Museum has 10 ratings.

 • Karel
  Karel • Aug 30, 2022

  Met zoonlief naar de expositie Wave in museum het Valkhof. Een expositie over kunst en wetenschap n.a.v. de eerste foto van een zwart gat door Heinz Falcke c.s. Iets waar mijn zoon zeer in is geïnteresseerd. Deze aflevering (het was de derde in een vijfdelige serie onder de noemer Moonshot), gaat over radio-, licht-, en geluidsgolven. Getracht is deze golven te vangen in beeld, al dan niet via wetenschappelijke instrumenten of vanuit de fantasie van kunstenaars. Er zaten interessante stukken tussen, al met al viel het helaas wat tegen. De serie is de smaakmaker voor de grote expositie in 2023 bij het 100-jarig bestaan van de Radboud universiteit.

  Daarnaast loopt de expositie Moving Stories over migratie nu tegen de achtergrond van de historie van de Limes, de grens van het Romeinse rijk waarvan Nijmegen deel uitmaakte. Ik zag een heel mooi schilderij van een Arabische vrouw met haar kind op de arm. Voor de rest kwam de expositie op mij wat gekunsteld over.

  Tenslotte loopt er een expositie met nieuw werk van Folkert de Jong. Het is uiteraard heel persoonlijk, maar ik vind het werk van De Jong altijd wat dreigends hebben. Ik heb er dus niet zo heel veel mee. Al met al viel het bezoekje aan het Valkhof een beetje tegen. Tja, dat kan soms gebeuren.

  Translate to English

  Visited on Aug 30, 2022

 • T
  Tom • Jun 13, 2022

  Museum het Valkhof is een prachtig museum en bevindt zich in de wonderbare stad Nijmegen. Dit museum heeft van alles, archeologie, oude kunst en zelfs moderne kunst! Het museum kaartje is echt goedkoop en zeker de prijs waard! In het museum heb ik zelf opgemerkt dat dit museum een tijdbalk is, een zeer origineel idee dat ik nog nooit eerder heb gezien bij een museum! Zowel het cafe, het tuintje en het museum zelf zijn echt mooi. Ik had lekker een taartje met wat koffie bestelt en ben in het fascinerende tuintje gaan zitten! Zeker een aanrader!

  Bedankt Museum het Valkhof en tot weerziens, Tom van Huizelingen.

  Translate to English

  Visited on Jun 14, 2019

 • Karel
  Karel • Jul 9, 2021

  In museum Het Valkhof de werkelijk schitterend ingerichte expositie De pest gezien. Meer dan ooit is deze expositie nu actueel en de overeenkomsten met de huidige coronapandemie zijn dan ook onmiskenbaar. In de 14de eeuw bestonden er al mondmaskers. De artsen destijds droegen zogenoemde snavelmaskers gevuld met kruiden om de kwade dampen op afstand te houden. Waar die pest vandaan kwam, dat wist men niet. Het werd gezien als een straf van God voor de misdragingen van de mens. Zie de metafoor naar nu. Of het God is die ons straft laat ik in het midden, maar COVID-19 is wél mede een gevolg van menselijk handelen en dan met name onze handelwijze ten opzichte van de aarde: houtkap en ontbossing, uitputting van gronden, industrialisatie, stikstof en klimaatveranderingen, fossiele brandstoffen, kortom moeder aarde raakt uitgeput en onze misdragingen lokken dit soort pandemieën uit. In de 14de eeuw werd de toenmalige bevolking van Europa gehalveerd als gevolg van die zwarte dood. Allerlei heiligen werden aangeroepen om de nood te lenigen. Met name St. Sebastianus, de man met de pijlen in zijn lichaam was zeer populair. Ik wist dat Sebastiaan een tot het Christendom bekeerd Romeins soldaat was (ergens 3de eeuw na Christus). De keizer van Rome pikte dat niet, liet hem arresteren en op het Marsveld met pijlen doorboren. Toen Sebastiaan begraven moest worden, bleek hij nog te leven. Hij werd door een vrouw opgeknapt maar opnieuw gearresteerd en nu succesvol doodgeknuppeld. Sebastiaan blijkt echter ook een zogenoemde pestheilige te zijn waarbij de pijlen metafoor zijn voor de pestbuilen die Sebastiaan dan wist te weerstaan. En zo wandel je door de geschiedenis van de pest waarvan de bacterie die de ziekte veroorzaakt uiteindelijk in 1894 werd ontdekt. Net als vermoedelijk COVID-19 is de pest een voorbeeld van een zoönose ofwel een van dier op mens overgebrachte ziekte, in geval van de pest is de drager ervan vlooien. Zo doe je heel wat weetjes op in deze prachtig vormgegeven tentoonstelling die daarmee niet alleen mooi, maar ook heel leerzaam is. Een aanrader dus. Bovendien stemt deze expositie tot nadenken en reflectie op het menselijk handelen.

  Translate to English

  Visited on Jul 9, 2021

 • Karel
  Karel • Feb 22, 2019

  Museum het Valkhof toont n.a.v. van de 75ste herdenking van het bombardement op Nijmegen de schilderijen en tekeningen van de Oostenrijkse Ceija Stojka (1933-2013). Ceija was een Roma en daarom belandde ze met haar familie in Auschwitz, Bergen-Belsen en Ravensbrück. Als door een wonder overleefde ze samen met haar moeder, zusje en broertje deze nachtmerrie. In de jaren 80 ging ze haar herinneringen tekenen en schilderen en schreef er gedichten en verhalen bij. Ceija Stojka is autodidact. Haar schilderijen en tekeningen ontberen iedere academische invloed, ze zijn puur naïef, maar juist daardoor des te indringender. De expositie begint met de verbeelding van het nomadische Romaleven dat in het middelste deel wordt afgesneden door de gevangenschap in de kampen. Hoewel Ceija niets kon vergeten, heeft ze haar levensvreugde nooit verloren. Daarom eindigt de expositie in een knalgeel geverfde ruimte met schilderijen van zonnebloemen. Voor de Roma zijn zonnebloemen de verbeelding van de hoop.

  Translate to English

 • N
  Nienke • Sep 4, 2018

  Het Valkohfmuseum is een prima museum in een strak, momdern gebouw. In het museum zijn gevarieerde tentoonstellingen te zien over de Romeinen in de streek, maar ook diverse kunsttentoonstellingen. Hoe interessant het museum is ligt aan de actuele tijdelijke tentoonstelling. Bekijk dus eerst even of de huidige tentoonstellingen je interessant lijken!

  Translate to English

 • Retno
  Retno • Jan 19, 2016

  This rating does not include a review.

 • K
  Kaz • Oct 12, 2015

  This rating does not include a review.

 • Peter
  Peter • Oct 11, 2015

  This rating does not include a review.

 • Tim
  Tim • Oct 9, 2015

  Leuk museum met interessante tentoonstellingen. Een leuke toevoeging aan een weekendje Nijmegen!

  Translate to English

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Valkhof Museum, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Valkhof Museum.