Discover all museums in Alkmaar and find out about the things to see and to do, exhibitions, opening hours, prices and discounts in the list of all museums in Alkmaar, or apply filters and navigate through the map. For an overview of popular museums in Alkmaar, see our list of the best museums in Alkmaar.

Alkmaar is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De stad ligt in een typisch Hollands polderlandschap, dichtbij een natuurgebied met veel water, duinen, strand en bos. In 1254 kreeg de stad stadsrechten en diende toen voornamelijk als grensvesting en uitvalsbasis in de strijd tegen de West-Friezen. De historische binnenstad kenmerkt zich door oude grachten met karakteristieke ophaalbruggen, panden uit de 16e tot de 19e eeuw en kleine straatjes en hofjes. In de binnenstad zijn veel bijzondere winkeltjes, kleine ambachtelijke bedrijfjes, eet- en drinkgelegenheden en galerieën. De stad staat bekend als ‘de kaasstad’ en heeft van april tot september nog wekelijks een traditionele kaasmarkt in de binnenstad voor de Waag. Een traditie die nu al zo’n 400 jaar oud is.

Read more…

Museums in Alkmaar

This overview contains all museums in and around Alkmaar.
Curious about which museums there are in Alkmaar? These are the museums:

Best museums in Alkmaar

Exhibitions in Alkmaar

This is selection of exhibitions in Alkmaar. Are you looking for an overview of all exhibitions in Alkmaar? Then view our complete list of all exhibitions in Alkmaar.

All exhibitions in Alkmaar