You have to be logged in to use this feature.

Museum MORE is located in the former town hall in Gorssel. It is the largest museum for contemporary Dutch realism. Works by leading contemporary Dutch realistic artists of the past 100 years are displayed in the museum. From Jan Mankes to Pyke Koch and Carel Willink to Charley Toorop. Their body of work is related to that of other artists who mixed fiction and reality, amongst those Giorgio de Chirico, Salvador Dali, Rene Magritte, Paul Delvaux, Edward Hopper, George Tooker, Alexander Kanoldt, Otto Dix and George Grosz. In 2017 MORE will open a second location in Castle Ruurlo.

  This paged is managed by the museum
Museum MORE
Hoofdstraat 28
7213 CW Gorssel

Museum type(s)

Art & Design

Topics

Modern art

Visitor information

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 10:00 am – 05:00 pm
Wednesday 10:00 am – 05:00 pm
Thursday 10:00 am – 05:00 pm
Friday 10:00 am – 05:00 pm
Saturday 10:00 am – 05:00 pm
Sunday 10:00 am – 05:00 pm

More

Admission

0 - 5 Free
6 - 18 €10.00
19 and over €15.00
CJP Pass €10.00
Museumkaart Valid
ICOM Free

More

Facilities


  • Coffee

  • Restaurant

  • Museum shop

  • Wheelchair accessible

  • Credit card

  • Parking

Location

Hoofdstraat 28, Gorssel, The Netherlands

View Museum MORE on map

Exhibitions

Current

to

View archive

Reviews

Museum MORE has 6 ratings.

Sunday, February 10, 2019 Feb 10, 2019
(Review in Dutch)

Noem bekende Zwitserse kunstenaars. Alberto Giacometti kent iedereen. Paul Klee en Jean Tingeluy zijn ook geen onbekende namen, maar dan houdt het wel zo’n beetje op. Museum More stelt ons nu de vier Zwitsere broers Barraud voor. Het museum noemt ze wellicht Zwitserlands best bewaarde geheim. De broers werkten in de jaren 20 en 30 nauw met elkaar samen. Charles (1897), François (1899), Aimé (1902) en Aurèle (1903) komen uit een eenvoudig gezin uit La Chaux-de-Fonds in de Zwitserse Jura. Vader en moeder waren graveurs van horlogekasten en pa was een begenadigd etser, er is ook nog een zus die heel goed hoeden kon maken. Kortom gevoel voor kunst was in huize Barraud volop aanwezig en de ouders legden hun kinderen niets in de weg. Daardoor konden de jongens een opleiding aan de kunstacademie volgen. De broers hebben allemaal een eigen stijl maar de overeenkomst is het realisme waarin zij zich uitdrukken. De overeenkomst met mensen als Willink of Koch is onmiskenbaar. Wat ook een overeenkomst is, is de melancholie die uit de werken spreekt. Het is allemaal tamelijk verstild en bijna contemplatief. François steekt er wel het meest boven uit, maar Charles heeft weer een heel eigen zachtere toets die neigt naar figuratief expressionisme. Zo zie je maar, er valt nog altijd wat te ontdekken. Met dank aan museum More, nog te zien t/m 12 mei.

Read full review

  Visited on Saturday, February 9, 2019

 Useful review  0
 
Wednesday, June 20, 2018 Jun 20, 2018
(Review in Dutch)

Twee sterren voor de omgeving, mooi verzorgd. Eén saaie ster voor de collectie, voorspelbaar en zoals hierboven benoemd 'herkenbaar', dwz geen plek voor nieuwsgierige kunstliefhebbers van deze tijd.

  Visited on Saturday, June 16, 2018

 Useful review  1
 
Thursday, December 8, 2016 Dec 8, 2016

This rating does not include a review.

 
Monday, August 15, 2016 Aug 15, 2016
(Review in Dutch)

Het gebouw en de ligging van dit museum zijn prachtig. Voorafgaand aan ons bezoek hebben we heerlijk geluncht bij Loetje (beide panden zijn in handen van dezelfde eigenaar), dat naast het museum zit. Het museum zelf heeft overigens ook een gezellig uitziende brasserie. Alleen al het lopen door het gebouw, met hoge en grote zalen met veel glas, is een bezoek waard. De werken die te zien zijn in de verschillende zalen zijn erg interessant. Met name de bovenverdieping die geheel gewijd is aan Rein Draijer sprak mij erg aan, daar dit de eerste tentoonstelling is waarbij zoveel van zijn werken bij elkaar te zien zijn. MORE is zeker een bezoek waard!

  Visited on Sunday, August 14, 2016

 Useful review  0
 
Friday, May 20, 2016 May 20, 2016
(Review in Dutch)

Dit museum kan vergelijkingen met andere musea glansrijk doorstaan. Het gebouw is licht en ruim en als je de schilderijen ziet is het een verrassing van herkenning. Nederlandse schilderijen die je kent uit de boeken zoals Charlie Toorop, Carel Willink, Jan Mankes en Pyke Koch hangen daar gewoon. Dezelfde ervaring die ik had in het MOMA in New York met de grote beroemdheden van de 20e eeuw zoals Picasso, Matisse, Kahlo en Dali. De zalen zijn ruim en er is weinig dat je afleidt van de vele schilderijen die er zijn.
Aan de voorzijde is een groot café restaurant met voldoende plek en met mooi weer kun je ook buiten zitten. Het was niet druk, dus je kunt dan echt genieten. Een aanrader !

  Visited on Thursday, May 19, 2016

 Useful review  1
 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×