Museum Belvédère and its collection

Museum Belvédère
Source

Museum Belvédère is a museum of modern and contemporary art. The collection mainly consists of 20th century and contemporary works by artists from Northern Netherlands. The museum focusses on the relationship of art with the surrounding nature. The collection includes works by the Dutch painters Jan Mankes, Roger Raveel and Hendrik Werkman. Approximately five exhibitions are annually organized in the museum.

ENArt Hall KAdE

Art & Design  Art & Design Modern art Contemporary art

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8848 MT Oranjewoud
Advertisement

Visitor information Museum Belvédère

Opening hours

Monday Closed
Tuesday
11:00 – 17:00
Wednesday
11:00 – 17:00
Thursday
11:00 – 17:00
Friday
11:00 – 17:00
Saturday
11:00 – 17:00
Sunday
11:00 – 17:00

Admission

0 – 12Free
13 – 100€12.00
MuseumkaartValid
CJP Pass€7.20
RembrandtkaartValid
Groups of 10+€11.25
Tour MLO/SBB€65.00

Facilities

Wheelchair accessible
Museum shop
Parking
Coffee
Restaurant

Location & Map

Oranje Nassaulaan 12, Oranjewoud

Discover all museums in Oranjewoud

Museum Belvédère Reviews

Museum Belvédère has 4 ratings.

 • Karel
  Karel • Sep 1, 2021

  Jan Mankes en de dieren

  Deze expositie zou vorig jaar al te zien zijn geweest vanwege de honderdste sterfdag van Jan Mankes ware het niet dat COVID-19 roet in het eten gooide. Dit jaar is de expositie alsnog in Belvedère, Heerenveen te zien. De kans is aanzienlijk dat ik al (bijna) alles van Mankes gezien heb, maar ik kon deze tentoonstelling toch niet aan me voorbij laten gaan. Kijken naar het verstilde werk van Jan Mankes is namelijk nooit een straf. Dat bleek maar weer in dit museum dat zo uniek gelegen is aan de rand van Oranjewoud. Zijn geiten, kippen, parelhoenders, kraaien, uilen; ze waren er allemaal. Van een dier weet ik zeker dat ik het nog nooit gezien had, een wit konijn, alert rechtopstaand zijn omgeving afspeurend. Alleen die ene ontdekking was de reis naar Heerenveen waard. Plus die twee geitjes met hun kont parmant naar de toeschouwer gekeerd kijk je samen met die geitjes naar een intens blauwe lucht. Wat kon die man toch schilderen. En tekenen trouwens ook, zijn grafische werk is minstens net zo boeiend als zijn schilderijen. En in deze eposities zien we ook studiemateriaal van jan Mankes. Misschien was Mankes wel de David Attenborough van zijn tijd. In plaats van de camera gebruikte Mankes penseel en potlood om zijn observaties van flora en fauna in zijn naaste omgeving vast te leggen. Het moet gezegd dat ook de natuurobservaties van Jac. P. Thijsse Mankes zeer bekend waren. Wellicht onbewust zit de aantrekkingskracht van Mankes’ werk ook in het feit dat hij een wereld laat zien die voor een groot deel verdwenen is.

  Translate to English

  Visited on Sep 1, 2021

 • Hennie
  Hennie • Apr 24, 2017

  Zeer mooi gelegen museum. Prachtig gebouw. Fijne sfeer. Vaste collectie van Friese kunstenaars. Bijzonder is de collectie van Jan Mankes uit Meppel.

  Translate to English

  Visited on Jul 6, 2016

 • Peter
  Peter • Jul 6, 2016

  Het museum ligt prachtig op een landgoed (Oranjewoud), met een vaste tentoonstelling van Friese kunstenaars. Een must dus voor alle Friezen. Thans is er een expositie van het werk van de Duitse kunstenares Kathe Kollwitz.

  Translate to English

  Visited on Jul 6, 2016

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum Belvédère, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum Belvédère.