You have to be logged in to use this feature.

The Stedelijk Museum Amsterdam is a museum of modern and contemporary art and applied art. The collection is one of the most important collections of modern and contemporary art in Europe. The museum exhibits art from 1860 to the present, including major works by Vincent van Gogh, Piet Mondrian and Henri Matisse. The most important movements of the 20th century and 21th century in both art and design are represented, including the Amsterdam School, Bauhaus, CoBrA, pop art and De Stijl.

Alternative name:

nl Stedelijk

  This paged is managed by the museum
Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam

Museum type(s)

Art & Design

Topics

Modern art Contemporary art Applied art

Visitor information

Opening hours

Monday 10:00 am – 06:00 pm
Tuesday 10:00 am – 06:00 pm
Wednesday 10:00 am – 06:00 pm
Thursday 10:00 am – 10:00 pm
Friday 10:00 am – 06:00 pm
Saturday 10:00 am – 06:00 pm
Sunday 10:00 am – 06:00 pm

More opening hours

Admission

0 - 18 Free
19 and over €18.50
Rembrandtkaart Valid
CJP Pass €10.00
Holland Pass Free
I Amsterdam City Card Free
Museumkaart Valid
Friends of the museum Free
Students €10.00
ICOM Free
Museumkaart (Museum Card) Free
City pass Free
Young Stedelijk Free

More admission

Facilities


  • Coffee

  • Restaurant

  • Museum shop

  • Wheelchair accessible

  • Child friendly

  • Audio tour

  • Credit card

Location

Museumplein 10, Amsterdam, The Netherlands

Exhibitions

Current

to

Permanent exhibitions

 

All exhibitions

Reviews

Stedelijk Museum Amsterdam has 8 ratings.

Thursday, June 24, 2021 Jun 24, 2021
(Review in Dutch)

In het Stedelijk Museum maakte ik kennis met schilders uit de Surinaamse School. Voor mij onbekend, maar ik vond het wel een goede aanvulling op de Slavernij expositie in het Rijks.
Zoals dat met kunst in landen en oorden gaat die onder een vreemde mogendheid leven, had deze kunt vaak ook een activistische betekenis, een betekenis van bewustwording van de eigen identiteit. Onder koloniaal bewind was er geen eigen kunstopleiding. Surinaamse kunstenaars volgden noodgedwongen hun opleiding aan kunstopleidingen in Nederland. Vele van hen keerden vroeg of laat terug naar het moederland. Toen Suriname in 1976 onafhankelijk werd, speelden deze kunstenaars een belangrijke rol in het zelfbewustzijn van het zelfstandige Suriname. Afgezien van het kunsthistorische belang is deze expositie ook gewoon een prachtig venster op de ontwikkeling van Surinaamse kunstenaars. De expositie maakt je heel erg bewust van de betekenis van kunst voor een land en zijn identiteit. Net als d e slavernijexpositie is ook deze tentoonstelling een soort van bewustwordingservaring die je leert niet alleen door een witte bril naar de wereld te kijken. Ik vond daarom ook de graflegging van Christus waarin alle personages zwart zijn echt geweldig. Ook de erotisch getinte Christus was een gewaagde visie op de man van smarten aan het kruis. Zo kan het dus ook, gelukkig, daar heb je nou de kunst voor. Deze expositie had al veel eerder moeten plaatsvinden, maar beter laat dan nooit. Hij is een ‘must see’.

P.S. Ook loopt in het Stedelijk een expositie van Bruce Nauman, eerlijk gezegd kom ik daar mijn bed niet voor uit. Maar dit geheel terzijde.

Read full review

  Visited on Thursday, June 24, 2021

 Useful review  0
 
Sunday, December 10, 2017 Dec 10, 2017
(Review in Dutch)

Helaas, De tentoonstelling over Metz en Co en de Stijl hebben ze niet door laten gaan in het Stedelijk Museum van Amsterdam. Staat nergens vermeld. Daarom maar een rondje Amsterdam in de Sneeuw.
Stuk sterker dan de rommel die er in het Stedelijk wordt geëxposeerd.

  Visited on Sunday, December 10, 2017

 Useful review  0
 
Friday, April 22, 2016 Apr 22, 2016
(Review in Dutch)

Vandaag de tentoonstelling over de Amsterdamse School bezocht. Veel positieve verhalen over gehoord en het is dan ook zeer de moeite waard. De eerste zaal met alle klokken en projectie van oude films van Amsterdam is een feest. In de overige zalen worden ontwerpers en hun werk uitgelicht aan de hand van tekeningen en meubilair. Op de wanden staat een duidelijke uitleg en overal valt veel te zien. Alle zalen zijn wat donker maar dat went snel en geeft het geheel een bijzondere sfeer. Tegen het eind is een "werkplaats" waar je zelf een klok kan maken van karton. Leuk voor kinderen en creatievelingen. Als je wilt kun je je klok in het aansluitende museumwinkeltje ook nog van een uurwerk voorzien. Een mooi souvenir. Helaas was de keus in het winkeltje wat karig en had ik meer verwacht. Tentoonstelling een aanrader !

  Visited on Friday, April 22, 2016

 Useful review  0
 
Thursday, January 7, 2016 Jan 7, 2016

Beautiful building with a nice modern extension. From the late 19th century art to the modern installations. it is well worth the time to visit.

 Useful review  0
 
Friday, December 11, 2015 Dec 11, 2015

My favourite museum in Amsterdam. If you’re interested in modern art, be sure to go here. I enjoyed it very much. Also be sure to check out the museum shop. Well worth the visit as well!

 Useful review  0
 
Thursday, October 22, 2015 Oct 22, 2015
(Review in Dutch)

Topmuseum voor liefhebbers van moderne kunst. Met een tourguide die uitlegt geeft over de werken nog net wat interessanter. Zeker een bezoek waard!

 Useful review  0
 
Saturday, October 17, 2015 Oct 17, 2015

This rating does not include a review.

 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×