Anton Pieck Museum and its collection

Anton Pieck Museum
Source

The Anton Pieck Museum holds the largest collection of works by the Dutch painter and draftsman Francis Anton Pieck. The museum presents an overview of his work, by exhibiting its collection of approximately fifty works. The ground floor houses a diversion collection, including watercolour paintings, colored drawings, oil paintings and earlier works. One level down, the museum exhibits graphical works.

Art & Design  Art & Design Modern art Person & Artist

Anton Pieck Museum
Achterstraat 46-48
8051 GC Hattem
Advertisement

Visitor information Anton Pieck Museum

Opening hours

Monday Closed
Tuesday
10:00 – 17:00
Wednesday
10:00 – 17:00
Thursday
10:00 – 17:00
Friday
10:00 – 17:00
Saturday
10:00 – 17:00
Sunday
13:00 – 17:00

Admission

4 – 12€3.25
13 – 14€5.50
15+€7.75
MuseumkaartValid
CJP Pass€6.00
Family€16.00

Facilities

Wheelchair accessible
Museum shop
Coffee

Location & Map

Achterstraat 46-48, Hattem

Discover all museums in Hattem

Anton Pieck Museum Reviews

Anton Pieck Museum has 3 ratings.

 • Karel
  Karel • May 19, 2019

  Vandaag het prachtige Hanzestadje Hattem bezocht met het Anton Pieck Museum. Anton Pieck kreeg dit museum in 1984, drie jaar voor zijn overlijden. Pieck is trouwens in Den Helder geboren in 1895. Als kind hanteerde hij al vaardig het potlood en hij ontwikkelde zich uiteindelijk tot een van Nederlands bekendste illustrators. (Overigens was hij daarnaast veertig jaar lang tekenleraar). Pieck is een tijd lang verguisd geweest. Er werd door de kunstelite op zijn werk neergekeken. Dat was niet modern genoeg. Pieck heeft zijn leven lang aan zijn romantische stijl vastgehouden en zijn romantische sprookjesachtige wereld is in ons land wereldberoemd. Terecht ook wel. Hij was toch echt een vakman. Pieck deed meer dan de inspirartor zijn van de Efteling. Talloze boeken zijn door hem geïllustreerd en wie heeft er niet minimaal één kerstkaart ontvnagen met een tafereel van Pieck? Zijn werk is uitermate gedetailleerd en hij schiep een wereld die niet meer bestaat maar waar we stiekem allemaal vol nostalgie naar kijken. Behalve tekenen, was hij een begenadigd graveur, zijn etsen en houtsnedes doen niet onder voor Jan Mankes bijvoorbeeld. Het Anton Pieck Museum is niet groot, net zo bescheiden als de man zelf, maar toch leuk om er even rond te dwalen als je toch in de buurt bent.

  Translate to English

  Visited on May 19, 2019

 • ♔
  • Jul 16, 2016

  Mooi museum, goed toegankelijk voor mindervalide. Personeel lijkt wat chagerijnig, maar schilderijen zijn zeer mooi. Echt de Efteling stijl die ook terug komt. Ook verkopen ze er replica's die met een goede prijs mee naar huis gaan.

  Translate to English

  Visited on Jul 16, 2016

 • Aggregated rating

  This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Anton Pieck Museum, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Anton Pieck Museum.