Museum de Fundatie and its collection

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie, Paleis aan de Blijmark is a museum of visual arts. The collection consists of old, modern and contemporary art, applied art and ethnographic objects. Part of the collection consists of modern and contemporary art that was made in the province of Overijssel. Important in the museum is the collection of artist and collector Paul Citroen which consists of works by himself, Karel Appel, Jan Sluyers and Charley Toorop. The other location of Museum de Fundatie is Kasteel het Nijenhuis, in Heino/Wijhe.

Art & Design  Art & Design Modern art Contemporary art Renaissance art & Early modern art

Museum de Fundatie
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle

Visitor information Museum de Fundatie

CJP Pass€6.00
RembrandtkaartValid
Combined ticket Paleis a / d Blijmarkt and Kasteel het Nijenhuis€12.00
Groups of 10+€6.00
Students€6.00
Friend of Museum de FundatieFree

Credit card

Blijmarkt 20, Zwolle

Discover all museums in Zwolle

Museum de Fundatie Reviews

Museum de Fundatie has 9 ratings.

Karel • Sep 1, 2021

In Designed by nature laten verschillende kunstenaars / ontwerpers in museum de Fundatie, Zwolle zien dat we met de natuur samen kunnen werken aan een nieuwe duurzame wereld. Op die manier kan kunst een middel zijn om mee te helpen onze aarde te redden van de klimaatcrisis. Toegepaste kunst, gebaseerd op wat de natuur ons te bieden heeft inzetten in gebruiksartikelen in ons dagelijks leven. Je bedenkt het niet maar deze ontwerpers gelukkig wel: een jas gemaakt van mycelium, de draadjes van paddenstoelen. Of potjes en vazen die gemaakt zijn van mineralen uit urinezuur vermengd met klei. Wat te denken van bakstenen die gemaakt zijn van het slib uit de weerribben, ze zijn nog eens water absorberend ook. Werken van insecten, beenderen, zelfs bloed, kortom toegepaste kunst gebaseerd op wat moeder natuur ons schenkt. Wat dacht je van een lamp van bacteriën? Of een bacterie in een betonnen vloer die ervoor zorgt dat scheuren in het beton door de bacterie gerepareerd worden. Geweldig. Een topper vond ik de vaas van bijenwas. Kortom een zeer verrassende en inspirerende expositie die hopelijk navolging krijgt in het echte leven. Ik zeg doen!

Visited on Sep 1, 2021

• K
    Kaz • Nov 15, 2017

Een prachtig museum, zowel van buiten als van binnen. Met name het retrospectief van Wolfgang Mattheur was erg interessant; ik heb elk werk vol bewondering bekeken.

Visited on Nov 4, 2017

• Hennie
    Hennie • Apr 24, 2017

This rating does not include a review.

Visited on Apr 21, 2017

• T
    Tempo • Mar 4, 2017

Adverteren met de tentoonstelling van Fiep Westerdorp, de 'tentoonstelling' is slechts twee kleine wandjes met maximaal 12 kleine illustraties. Van de standaard collectie was niets te bekennen, tentoonstelling Joseph was ook er minimaal.

Erg klein en duur. Waardeloos, zonde je van geld.

Visited on Mar 4, 2017

• T
    Thea • Oct 25, 2016

Fantastisch mooi museum in de mooie stad Zwolle. Hebben ons in het museum wel 3 uren kostelijk vermaakt. Echte aanrader is om na het museumbezoek de stad zelf te bezoeken, boordevol mooie oude panden en leuke winkeltjes.

Visited on Oct 22, 2016

• Retno
    Retno • Mar 1, 2016

Mooie collectie en exposities, het gebouw is ook interessant om te zien. Éen minpuntje: te veel deuren

Visited on Feb 28, 2016

• Esther
    Esther • Jan 17, 2016

Als rolstoelgebruikster is dit een ideaal museum. Er is parkeerruimte vlak achter het museum. Binnenkomen is geen enkel probleem en er is genoeg ruimte in de zalen om alles goed te kunnen zien. Ik kom hier graag! Vooral hedendaagse kunst heeft mijn voorkeur. Er zijn wisselende tentoonstellingen:Dus voor iedereen wat wils Binnenkort bezoek ik de tentoonstelling van Ans Markus. P.S. Dit geldt voor de locatie in Zwolle.

• Nanda
    Nanda • Jan 7, 2016

Een mooi en overzichteijk museum! Met moderne kunst, maar ook schilderijen van bekende schilders van vroeger en nu! Tevens diverse wisselende tentoonstellingen! Kortom voor liefhebbers een mooi uitje!

Visited on Dec 28, 2015

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum de Fundatie, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum de Fundatie.