Museum Jan Cunen and its collection

Museum Jan Cunen

Museum Jan Cunen is a museum dedicated to the city and its region and focusses on contemporary art and 19th century art from the south of Holland. The contemporary art collection includes works by Jan Andriessestraat, Peter Engels, Iris Kensmil, Ronald Ophuis, Viviane Sassen and Han Schuil. In addition, once a year, the museum displays masterpieces by George Hendrik Breitner, Hendrik Willem Mesdag and Andreas Schelfhout. The museum also covers the local history with a focus on industrial history and archaeology.

Museum Jan Cunen
Molenstraat 65
5341 GC Oss

Visitor information Museum Jan Cunen

CJP Pass€6.00
Groepen vanaf 10 pers.€7.50
Studenten en inwoners van Oss€8.00

Molenstraat 65, Oss

Discover all museums in Oss

Museum Jan Cunen Reviews

Museum Jan Cunen has 2 ratings.

Karel • Jan 5, 2019

Vandaag heb ik in het Jan Cunen Museum in Oss kennis gemaakt met de sprookjeswereld van de Heerlense fotografe Marie Cécile Thijs. Hoewel ze zelfs al in de collectie van het Rijksmuseum zit, moet ik bekennen dat ik haar nog niet kende, maar de kennismaking is goed bevallen. Dat komt mede doordat haar kleurenspectrum refereert aan het kleurgebruik uit de Gouden Eeuw. Aangezien Rembrandt een van mijn meest favoriete schilders is, is het niet gek dat het rembrandteske kleurgebruik mij zo aanspreekt. Bovendien schept Thijs een sprookjeswereld waarin je je kunt verliezen en de waan van de dag even achter je kunt laten. Gevoel voor humor kan haar ook niet ontzegd worden. Katten met zestiende-eeuwse molensteenkragen en eenhoorns die opeens tot leven komen. Niet Alice maar Marie Cécile in wonderland zou je kunnen zeggen. Zo zie je maar hoe verrassend de kleinere musea soms kunnen zijn. Deze sprookjeswereld in het Jan Cunen is nog tot 20 januari te zien.

Visited on Jan 5, 2019

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited Museum Jan Cunen, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review Museum Jan Cunen.