You have to be logged in to use this feature.

The Mauritshuis is home to the Best of Dutch painting from the Golden Age. The compact, yet world-renowned collection, is situated in the heart of The Hague, right next to the government centre. Masterpieces such as Vermeer's Girl with a Pearl Earring, The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp by Rembrandt, The Goldfinch by Fabritius and The Bull by Potter are on permanent display in the intimate rooms of this seventeenth-century monument.

  This paged is managed by the museum

Museum type(s)

Art & Design

Topics

Renaissance art & Early modern art

Visitor information

Opening hours

Monday 01:00 pm – 06:00 pm
Tuesday 10:00 am – 06:00 pm
Wednesday 10:00 am – 06:00 pm
Thursday 10:00 am – 06:00 pm
Friday 10:00 am – 06:00 pm
Saturday 10:00 am – 06:00 pm
Sunday 10:00 am – 06:00 pm

Notes

Mauritshuis

15 September Prinsjesdag 10.00 - 18.00 hours
December 5 Sinterklaas 10.00 - 16.00 hours
24 December Christmas Eve 10 a.m. - 4 p.m.
25 December Christmas Day closed
26 December Secon...

More opening hours

Admission

0 - 18 Free
19 and over €17.50
CJP Pass €12.50
Holland Pass Free
Museumkaart Valid
Rembrandtkaart Valid
Students €12.50
Ooievaars pass €7.75
Friends of the museum Free
ICOM Free
Groups of 15+ €14.00

Notes

Holland Pass/The Hague Delft Pass: free with voucher
Combination ticket with Gallery: € 17,50
Multimedia tour: € 3,50

More admission

Facilities


  • Coffee

  • Restaurant

  • Museum shop

  • Wheelchair accessible

  • Audio tour

  • Credit card

  • Parking

Location

Plein 29, The Hague, The Netherlands

Exhibitions

We don't have any current exhibition data of Mauritshuis.

All exhibitions

Reviews

Mauritshuis has 7 ratings.

Monday, July 6, 2020 Jul 6, 2020
(Review in Dutch)

Wij hebben het Mauritshuis bezocht en uiteraard met de coronaregels. We begrijpen dat er regels zijn en dat is niet erg. We vonden het alleen vervelend dat we lang moesten wachten voordat we een kamer in wilden. Bij de tussendeuren was een koord waar je niet door mocht, je kon dus niet van de ene kamer naar de andere kamer lopen. Elke kamer had een beperking van aantal bezoekers. Wanneer de kamer vol was zei een beveiliger dat ik er wel in mocht, een andere zei weer dat we met teveel waren. Dus als je een hekel aan wachten heb en gedoe, kan je beter even wachten met een bezoek.
Het museum is schitterend en echt de moeite waard om er geweest te zijn. Het is zeker een aanrader als je van kunst houdt.

  Visited on Sunday, July 5, 2020

 Useful review  2
 
Friday, April 26, 2019 Apr 26, 2019
(Review in Dutch)

Het Mauritshuis is natuurlijk nooit een straf om naar toe te mogen. Al helemaal niet als alle rembrandts en aan Renbrandt toegeschreven werken uit de eigen collectie getoond worden. Basis voor de collectie werd gelegd door stadhouder Willem V. Koning Willem I schonk het merendeel van dei collectie aan de staat. Het was Abraham Bredius die als directeur van het Mauritshuis elf schilderijen verwierf als Rembrandts. Een aantal bleken later toch niet van de hand van de meester maar uit ‘ diens omgeving’ te komen zoals dat heet. Wel van de meester is uiteraard de Anatomische les, enkele zelfportretten alsmede portretten die na honderden jaren nog steeds ontroeren. Prachtig zijn ook de badende Susanna en het Loflied van Simeon. Verrassend vond ik het portret van Homerus, een van de weinige die ik nog niet gezien had, een schitterende late Rembrandt.
Maar ook de rest van de collectie is toch altijd weer genieten. Natuurlijk, het meisje met de parel en het puttertje, maar ik ga ook altijd even naar de portretten van Holbein kijken, dat van Jane Seymour en dat van een onbekende dame, zó geweldig. De madonna met kind van Jan Gossaert, ook al zo’n pareltje. En Netschers ontroerende bellenblazende jongen. Dan heb ik het niet over Mieris, Dou, Steen, kortom altijd weer genieten en even in de buurt van de Gouden Eeuw komen als je in het Mauritshuis bent.

Read full review

  Visited on Friday, April 26, 2019

 Useful review  0
 
Wednesday, March 16, 2016 Mar 16, 2016
(Review in Dutch)

Oh ik hou van het Maurithuis, wat een heerlijk museum! Het is echt de perfecte grootte (niet zo vermoeiend als het Rijks, bijvoorbeeld ;)) en wat een pareltjes aan de muren. Vergeet vooral niet te stoppen bij Het Puttertje van Fabritius, en zorg dat je 's winters gaat (lekker rustig!).

Minpuntje: er zijn geen tekstbordjes te vinden op de muren, met uitzondering van een paar highlights. Alle informatie is te vinden in de audiotour die het Mauritshuis aanbiedt, en in de app. Het is dus handig om die van tevoren al te downloaden.

 Useful review  1
 
Sunday, February 14, 2016 Feb 14, 2016

This rating does not include a review.

 
Thursday, December 10, 2015 Dec 10, 2015
(Review in Dutch)

Prachtig gebouw met dito collectie. Zeker een aanrader als klassieke schilderkunst uit de Gouden Eeuw je boeit. Enige kleine nadeel aan het museum is dat het af en toe erg druk kan zijn.

 Useful review  0
 
Monday, October 26, 2015 Oct 26, 2015
(Review in Dutch)

Het Mauritshuis heeft een mooie, interessante collectie die in een prachtig pand wordt getoond. Er zijn enkele iconische werken aanwezig, met voor mij als absolute hoogtepunt ‘Het meisje met de parel’. Na de recente verbouwing een nog fijner museum.

 Useful review  0
 

This rating is based on the rating of this museum on several other platforms.

Write a review

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited this museum, you can write your review below. Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

WhichMuseum – made in Amsterdam

How would you like to sign up?

We will never post any messages without your permission.

Sign up with Google

Or use your email address

Already have an account? Log in!

Information for museums.

×

How would you like to log in?

Log in with Google

Or use your email address

Don't have an account? Sign up!
Forgot your password?

×