Buy your ticket(s) online now!

The Museum of the Canals and its collection

The Museum of the Canals

Museum of the Canals is housed in a monumental seventeenth-century canal house. The museum illustrates the Amsterdam city expansion that was caused by the construction of canals. In addition to an interactive audiovisual tour, there are three decorated rooms that illustrate the history of the house itself.

NLGrachtenmuseum Amsterdam

History & Anthropology  History & Anthropology Art & Design  Art & Design Local Historic house

The Museum of the Canals

Herengracht 386, Amsterdam

Discover all museums in Amsterdam

The Museum of the Canals Reviews

The Museum of the Canals has 3 ratings.

• I
    Iris • Jul 13, 2021

Dit museum twee keer bezocht. De eerste keer vluchtig en daarom nogmaals terug gegaan om alles rustig te bekijken want wat is er veel te zien. Op een hele moderne en kunstzinnige manier wordt de geschiedenis van de grachten overgebracht op de bezoeker. Daarnaast een hele interessante tentoonstelling van het geheim van de meester! Een echte aanrader voor een ieder die de meest gangbare musea in Amsterdam al eens bezocht heeft.

Visited on Sep 16, 2020

• Frans
    Frans • Apr 10, 2016

Een mooi grachtenhuis met een zeer informatieve audiotour die je door een deel van het huis leidt. Met gebruikmaking van een verscheidenheid aan presentatiemiddelen wordt uit de doeken gedaan hoe de Amsterdamse grachten sinds ca. 1600 zijn ontstaan. In één van de kamers is een een fantastische maquette van de grachtengordel, die ook Amsterdammers zal aanspreken. Leuk zijn de gordijnen die tijdens de tour opeens open gaan en een kijkje bieden op de grote tuin of de Herengracht. Een ruim gesorteerde winkel met leuke cadeau's en ook veel boeken over de grachten.

Visited on Apr 7, 2016

Your review helps other people learn about great and less great museums. If you've visited The Museum of the Canals, you can write your review below! Please pay attention to our content guidelines before you post your review.

Please log in or create a free account to review The Museum of the Canals.

Nearby and in or around Amsterdam

Discover museums near The Museum of the Canals in or around Amsterdam.

Discover all museums in Amsterdam